Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, orman yangınlarıyla mücadeleye ilk günden bu yana destek veriyor. Farklı tarihlerde destek için Sakarya’dan yola çıkan toplamda 4 ekip, bir çok noktada devam eden yangınlara müdahale ediyor. Manavgat, Marmaris, Milas’taki çalışmalara destek veren Sakarya’nın itfaiyecileri, 10 gündür cansiperane bir mücadele örneği sergiliyor.

Bakan Karaismailoğlu’ndan teşekkür

4 araç ve 9 personel ile şu anda Milas, Yatağan, Hacıveliler bölgesinde soğutma yapan ekip, tehlikenin önlenmesi adına ciddi bir destek sağlıyor. Manavgat Kızıldağ’da yangının devam ettiği bölgeleri inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Sakarya ekibinden son durumla ilgili bilgi aldı. Bakan Karaismailoğlu Sakarya personeliyle yaptığı görüşmede, “İlk günden bu yana, yangın bölgelerinde canla başla çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir gayretle, büyük tehlikeleri önlediler” dedi.

Tehlike bitene kadar çalışmaya devam

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı son verilere göre, 47 ilde meydana gelen toplamda 240 orman yangınından 235’i kontrol altına alındı. Muğla Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ve Karaköy’de müdahale sürüyor. Büyükşehir İtfaiye Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir İtfaiyemiz, ilk günden bu yana yangın bölgelerinde yapılan çalışmalara destek vermektedir. Ekibimizde görevli toplam 9 personel, 4 farklı araçla hala soğutma çalışması yapıyor. Büyük tehlikelerin önlenmesi, doğanın gördüğü zararı önlemek ve vatandaşımızın hayatını muhafaza etmek adına canla, başla çalışan tüm itfaiye personeline canı gönülden teşekkür ediyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tehlike tamamen bitene kadar müdahaleye devam edecektir.” denildi.