//Nurettin Eryılmaz-Esra Şenli//

1954 yılından kurulan ve şehrin en köklü gazetecilik meslek örgütü olan Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'nin olağan genel kurulu bugün gerçekleştirildi. 

YAZICIOĞLU ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Cemiyet binasında yapılan genel kurulda daha önce başkanlık için adaylığını açıklayan Günay Yazıcıoğlu'nun adaylıktan çekildiği öğrenildi. Bu durumda mevcut başkan Sezai Matur tek liste ile seçime girdi. 

CEMİYETE YENİ BİNA
Genel kurulda konuşan SGC Başkanı Sezai Matur, "14 yılda içinde bulunduğumuz Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ne bu güzel merkezle birlikte birde şehrin merkezinde 437 metrekare büyüklüğünde bir arsa kazandırdık. O arsamız Millet Bahçesi'nin çok yakınında ve önünden geçen bir köprüyle Adapazarı'nı Serdivan'a bağladığı için çok değerlendi. Şimdi önümüzdeki günlerde bu arsada kat karşılığı bina yaptırmayı hedefliyoruz. 

TEŞEKKÜR
1 yılı aşkın süredir dünyayı etkisi altına alan pandemiyle mücadele ediyoruz. Bu süreçte gazeteciler çok zor şartlar altında görev yaptılar. Türkiye genelinde korona nedeniyle kaybettiğimiz çok sayıda meslektaşımız oldu. Sakarya'da koronaya yakalanan çok arkadaşımız oldu, ama baş belası virüs nedeniyle bir kaybımız olmadı. Bu süreçte koronadan olmasa da hepimizin çok sevdiği bir kardeşimizi kaybettik, Murat Solmaz'ı... Sakarya basınında uzun yıllar efendiliğiyle, çalışkanlığıyla, kurduğu sıcak ilişkilerle herkesin sevgisini kazanan Solmaz'ı yakalandığı amansız hastalık nedeniyle sonsuzluğa uğurladık. Bugün Murat kardeşimizi bir kez daha özlemle, sevgiyle ve rahmetle anıyorum. Birkaç ay önce bir başka arkadaşımız sevgili İrfan Nişancık'ı kaybettik. Sakarya basınında farklı bir bakış açısıyla, yerel tarih araştırmalarıyla dikkat çeken İrfan Nişancık da bu pandemi döneminde hayatını kaybetti. Nişancık'ı da sevgiyle, özlemle ve rahmetle anıyorum. Bugüne kadar gösterdiğiniz güven ve verdiğiniz destekler için teşekkür ediyor, her birinize saygılar sunuyorum" dedi.

MATUR GÜVEN TAZELEDİ
Yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunup ibrasinın ardından seçimlere geçildi. Yapılan oylamada tek liste ile seçime giren Sezai Matur, yeniden başkan seçildi. 

SEZAİ MATUR'UN LİSTESİNDE ŞU İSİMLER YER ALDI: