Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarı sonrasında Sakarya’da kar yağışı gece saatlerinde aralıklarla etkisini gösterdi. Adapazarı, Erenler ve Serdivan ilçelerinde etkisini gösteren kar bazı bölgeleri beyaza bürüdü. Şehrin yapısıyla bütünleşen kar, ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı.

ARALIKLARLA YAĞACAK
Meteorolojiden alınan bilgiye göre de kar yağışının sabah saatlerinde itibaren belirli aralıklarla kent genelinde etkisini göstereceği öğrenildi. Sakarya'da hava sabah saatlerinde kar yağışlı olurken öğle saatlerinde kar kesiyor. Akşam ise kar yağışı kaldığı yerden devam ediyor. Geceden itibaren de beklenen dalga ve asıl hareketlilik başlıyor.

SAKARYA İÇİN SARI KODLU ALARM
Öte yandan Sakarya'nın da aralarında bulunduğu 33 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kodla uyarılan 33 il; Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Isparta, Muğla, Mersin, Adana, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Kütahya, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu ve Giresun şeklinde sıralandı. Bu illerde sağanak ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
Cumartesi günü Marmara Bölgesi Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun tamamı Doğu ve Güney Doğu'da hava karlı ve soğuk olacak.Ankara'da hava şiddetli kar yağışlı ve eksi 1 derecelere kadar iniyor. İzmir'de kar yağacak mı? diye merak eden vatandaşlar ise yağmurlu bir güne uyanacak. Pazar günü kar bulutları daha geniş bir alana yayılacak. Batı Trakya ve Adana, Hatay çevreleri, Çanakkale, Muğla ve İzmir dolayları hariç neredeyse tüm bölgelerde kar yağışı etkili olacak.