Sakarya İHH Yönetim Kurulu Üyesi Salih Bakkaloğlu ve gönüllü Gazanfer Üvez’inde bulunduğu 6 kişilik ekip Lübnan’da Filistin mülteci kamplarını ziyaret ederek insani yardım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Sakarya İHH Yönetim Kurulu Üyesi Salih Bakkaloğlu; yüzlerce aileye gıda kumanyası dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakkaloğlu ayrıca, meslek edindirme projeleri kapsamında seyyar manav, tüktük aracı, telefon tamirhanesi, berber, dikiş atölyesi gibi imkanları zor şartlar altında hayatını idame ettirtmek isteyen Filistinli mülteci kardeşlerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer de yaptığı açıklamada dünyanın neresinde bir mazlum varsa orada olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz dedi. Lübnan’da kısıtlı imkanlarla yaşayan Filistinli mülteciler için de kayıtsız kalmadıklarını vurgulayan Sezer, projelere destek olan hayırseverlere teşekkür etti. Kurban çalışmalarına da değinen Sezer; Türkiye başta olmak üzere 65 ülkede kurban çalışması yürüttüklerini söyledi.

Sezer; İHH, 29 yılın verdiği tecrübe ile bu yıl da yine mazlumların yanında olacak; hayırseverlerin kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Kurbanla Hatırla” sloganıyla Türkiye ile birlikte 65 ülkeye yola çıkacak. Bu yıl 5 milyon kişiye ulaşma hedefleniyor. İHH’nın bu yılki kurban bedeli yurtiçi ve yurtdışı 1.200 TL.

Bu yılki Kurban organizasyonumuzu “Kurbanla Hatırla” sloganıyla yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 65 ülkeye gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyoruz. 1993 yılında bir grup hayırseverin çalışmalarıyla Türkiye’de ilk defa vekâletle kurban projesini gerçekleştiren İHH, 29 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl onlarca ülkeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor şeklinde konuştu.

Hayırseverlerin banka iban numaraları aracılığıyla ya da Orhan Camii yanındaki İHH Bağış Kabul Merkezine gelerek makbuz karşılığı kurban bağışı yapabilecekleri bildirildi.