Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da hayata geçirilen, içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 200 milyon TL değerindeki 18 projesinin de yer aldığı toplam 157 projenin toplu açılış töreni için Sakarya’ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Arifiye ilçesinde bulunan Tank Palet Fabrikası’nda Başkan Ekrem Yüce ve şehir protokolü karşıladı. Burada yapılan toplantının ardından, cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet toplu açılış için Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin önündeki tören alanına geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kürşat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın da katıldığı açılışa, Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, Recep Uncuoğlu, MHP Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, ilçe belediye başkanları, şehir protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmaların sonrasında “Hayırlı olsun” diyerek Sakarya genelinde hayata geçen projelerin açılış kurdelesini kesti.

“Sakarya için gündüz-gece demeden çalışıyoruz”
Törende selamlama konuşması yapan Başkan Ekrem Yüce, Sakarya için gece-gündüz çalıştıklarını ifade ederek, “Muazzam iklimi, mümbit toprakları, coğrafi avantajları, doğal güzellikleri ve zengin kültürel yapısı ile şehirlerin şehri olan Sakarya’mıza hoş geldiniz. Bu güzel memleketimizin kadirşinas insanları için; Sakaryalılar için gündüz gece demeden çalışıyoruz. Yaptığımız tüm projelerde hemşerilerimiz için en faydalı sonuçları hedefliyoruz. Gönül Belediyeciliği anlayışıyla Sosyal Sevgi Mağazası ve Sosyal Market gibi projelerimizle sosyal belediyeciliğin en mühim örneklerinden bir kaçını sunuyoruz. Pandemi sürecinde her türlü hijyen malzemesi tedariki, esnaf destekleri, gıda ve yakacak yardımları, online eğitim ve kültür-sanat programları gibi pek çok konuda hemşerilerimizin yanında olduk.” dedi.

“Çevre ve doğayı koruyup, kadın istihdamına önem veriyoruz”
Hayata geçirdikleri projelerle çevreyi koruyup, doğaya hap çıktıklarını ve kadın istihdamına önem verdiklerini söyleyen Başkan Yüce, “Yaptığımız uygulamalarda çevremizi korumayı, doğayı kirletmemeyi ön planda tutuyoruz. Çevremizi korumaya ve israfı önlemeye yönelik projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Katı atık aktarma ve depolama projelerimizle Sakarya’da vahşi depolama uygulamasını sonlandırdık. Atık su arıtma tesislerimiz faaliyetlerine devam ediyor. Bunun dışında kadın istihdamına katkı sağlamak, kadın girişimcilerimizi desteklemek ve kadınlarımıza meslek edindirme gibi amaçlarla kurduğumuz 3 kadın kooperatifi eliyle geleneksel sanatlar ve atölye üretimleri dışında sıfır atık ilkesiyle atıklardan hediyelik eşyalar üretiyoruz.” diye konuştu.

“Tarım potansiyelini öne çıkaracak projeler geliştiriyoruz”
Başkan Yüce alt ve üst yapı çalışmaları, üretim ile tarım üzerine yürüttükleri projelerle şehrin ekonomisine ve sosyal yaşamına değer kattıklarını belirterek, “Sakarya’nın tamamında hemşerilerimizin ihtiyacı olan alt yapı çalışmalarımızı uzun yıllar boyunca ihtiyacı karşılayabilecek şekilde yeniliyoruz. Su kayıplarının önüne geçiyor, israfı önlüyor, laboratuvarlarımız aracılığıyla suyumuzu takip ederek hemşerilerimizin sağlıklı su ihtiyacını karşılıyoruz. Üst yapı çalışmalarında yaptığımız asfaltlamalarla rekorlar kırıyoruz. Şehrimizin tarım potansiyelini öne çıkartacak projeler geliştiriyor, dünyanın en ileri tarım uygulamalarından örnekleri şehrimize getiriyoruz. Özellikle geliştirdiğimiz sözleşmeli üretim modeli ile üreticimizi teknik ekipman, hammadde, lokasyon gibi konularda destekliyor; maksimum karı elde edeceği üretim yöntemleri konusunda kendilerini eğitiyoruz. Tüketicinin arzu ettiği ürün kalitesini yakalıyor ve doğrudan tüketiciyle buluşturarak pazar ihtiyacına da çözüm oluyoruz.” dedi.

Sakarya’ya değer katan 18 proje
Açılışı yapılan yatırımlar arasında Akçay Barajı Alternatif İçme Suyu, HES projeleri, Sakarya Botanik Vadisi, 868 bin ton asfalt, 700 kilometre yol, Karaman Engelsiz Millet Bahçesi, Geyve Meydan Projesi, Sokak Sağlıklaştırma ve Sezai Karakoç Sokağı, Hendek İtfaiye Hizmet Binası, Keremali HES, Laboratuvar Hizmet Binası, Kentsel Tasarım ve Cadde Yenilemesi, Yazlık Köprülü Duble Yolu, Bağlar Caddesi Duble Yolu, Tepekum-Kumköy-Kovan Caddeleri Bölünmüş Yolları, Akyazı Atık Su Arıtma Merkezi, SEKAY Projesi, Arifiye Duble Yolu, Karasu İçme Suyu Şebeke Hattı, Kemaliye-Kışlaçay-Boğazköy İçme Suyu Şebeke Hattı ve Adapazarı Bağlar-Süleymanbey-Köprübaşı Mahalleleri Alt Yapı Kanalizasyon Hattı projeleri yer alıyor.