Sakarya'nın çok özel çocuklarıyla her zaman hassas olan İl Emniyet Müdürlüğü  "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü"ne dikkat çekti ve geçen Şubat ayında çekilen bir haberi paylaştı.

İşte o haber;

Sakarya'da yaşayan otizmli 24 yaşındaki Veysel Serhat İzgi'nin polis olma hayalini ile ilgili  Sakarya Emniyet Müdürü Fatih Kaya gerçekleştirdi.  İl müdürü Kaya'nın talimatıyla hazırlanan trafik polisi üniforması otizmli gencin evine gönderildi. Daha sonra kendisini evinde ziyaret eden Kaya ve eşi Meliha Kaya'ya üflemeli çalgılarla mini bir konser verdi.  

Veysel Serhat İzgi ve Emniyet Müdürü Kaya, evin önünden polis aracıyla hareket etti. Yolda anons ederek sürücülere uyarılarda bulunan otizmli genç, Serdivan 32 Evler Mahallesi'ndeki polis kontrol merkezine gitti. Burada Kaya ve polis ekipleri eşliğinde araçları durduran İzgi, sürücülerin evraklarını inceledi. Emniyet Müdürü Kaya, Veysel Serhat İzgi'ye yaptığı başarılı çalışma dolayısıyla "Takdir Belgesi" ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü logolu saat hediye etti. 

Otizmli gencin annesi Güler Soysal da bir anne olarak oğlunun hayalinin gerçek olmasının kendisini oldukça memnun ettiğini belirterek, "15 yılıdır kurduğu bir hayaldi. Sayın İl Emniyet Müdürümüz Fatih Kaya sayesinde Veysel'in hayali gerçek oldu. Ben bu kadar çabuk olacağını düşünmüyordum, çok heyecanlıyım ve çocuğum çok mutlu. O mutlu, ben mutluyum. Emniyet müdürümüze çok teşekkür ederim. Bizlere yardımcı olan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum " dedi.