Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlıkları sürdürülen Sakarya Stratejik Planı’nın tanıtımına yönelik gerçekleştirilen programa katıldı. AKOM’da Vali Çetin Oktay Kaldırım, Milletvekilleri Recep Uncuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Prof. Dr. Mustafa İsen, Büyükşehir ve SASKİ bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirilen programda Sakarya Üniversite Öğretim Üyesi Tuba Nur Kahveci plana ilişkin hazırlanan sunumu katılımcılarla paylaştı. Programda ayrıca SATSO’nun ‘Topraktan Tabağa Gastro Sakarya’ projesinin tanıtımı yapılarak katılımcılara bilgiler verildi.

Sakarya Stratejik Planı

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, şehrin ana stratejik planı eksikliğini gidermek için 2018 yılında hazırlıklarını başlattıklarını ifade ederek, tüm dinamiklerin süreç içerisinde yer aldığı bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle stratejik planı revize ettiklerini de belirten Altuğ, Sakarya Stratejik Planı için sona geldiklerini paylaşarak, şehre hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sakarya’nın 2030 için yol haritası

Türkiye’de pek az şehrin böyle bir yol haritasına sahip olduğunu ifade eden ve Sakarya Stratejik Planı’nın hazırlanmasına katkılar sunan Prof. Dr. Mustafa İsen, “Şehrin orta vadeli bir projeksiyona ihtiyacı olduğunu düşünerek yaklaşık 1 yıldır çalışıyoruz. Burada en önemli vurgu yapmamız gereken noktanın şu olduğunu düşünüyorum; tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde çalıştık. Her aşamasında tüm kesimlerin görüşünü aldık. Türkiye’de pek az şehir böyle bir yol haritasına sahip. Sakarya olarak genel bir örnek sağlamış olacağız. Proje ekibimizde de kamudan ve STK’lardan önemli bilgiler edinerek minimal bir düzlemde 10 yıllık 2030 vizyonu hazırlandı. Hayırlı olsun” dedi.

Şehir için büyük kazanım

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Stratejik Planı’nı çok önemsediklerini ifade ederek, “Bu süreçte SATSO ile iş birliği halindeydik. Kalkınmanın plan ve programlı bir şekilde gerçekleşmesi, belirli parametrelerin en verimli haliyle eyleme dönüşmesi Sakarya için büyük bir kazanım sağlayacaktır. Hâlihazırda yapılan bu çalışmada detaylı bir stratejik bir planın Sakarya’nın 2030 yılı yolculuğunda rehber olacaktır. Planın ön görüldüğü şekliyle hayata geçirileceğine inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

10 yılı kapsıyor

AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya için önemli olan bu çalışmada emeği geçenleri tebrik ederek, 10 yılı kapsayan Sakarya Stratejik Planı’nın hayırlı olmasını temenni etti. AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu ise sürdürülebilir olması temennisiyle Sakarya Stratejik Planı’nın hayırlı olmasını diledi.

Detaylı çalışma

Vali Çetin Oktay Kaldırım ise hazırlanan Sakarya Stratejik Planı’nın şehrin kılcal damarlarına inen detaylı bir çalışma olduğunu ifade etti. Sakarya’nın böyle bir plana ihtiyacı olduğunu da dile getiren Vali Kaldırım, “Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, SATSO Başkanımız ve ilgili paydaşlarla, Sakaryamızın 2030 vizyonu, hedefleri ve projelerini masaya yatırdık. Hedef şehrimizi global ölçekte yeni nesil sanayi, tarım ve turizm şehri yapmak” dedi.