//Nurettin Eryılmaz//

Son dönemde koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla birlikte yurt genelinde 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma kararı alındı. Alınan tam kapanma kararı ülke genelinde olduğu gibi Sakarya'da da dün saat 19.00'da uygulanmaya başladı.

Bu kapsamda tam kapanma uygulamasının ilk gününde Adapazarı'nda Çark Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Gar Meydanı başta olmak üzere birçok bölgede sessizlik hakim oldu. Kısıtlamanın başlamasıyla yoğun araç ve yaya trafiğinin olduğu alanlar yerini sessizliğe bırakırken, cadde ve sokaklarda kısıtlamadan muaf olanların dışında vatandaşların evlerinden çıkmadığı görüldü.

Öte yandan ekipler, 17 günlük ilk kısıtlamanın denetimlerini gerçekleştirmek için cadde ve sokaklara kuruldu. Polis ekipleri, ana caddeler başta olmak üzere kentin giriş çıkışlarında bulunan tüm noktalarda denetim yaptı, belirlenen kontrol noktalarında sürücü ve yolcuların belgelerini kontrol ederek geçişlerine izin verdi. En işlek cadde ve meydanların boş kaldığı kentte polis ekipleri sorumluluk alanlarında denetimlerini sürdürüyor.

17 günlük tam kapanmanın ilk sabahında sessizliğe bürünen cadde ve sokaklar böyle görüntülendi.