Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Koronavirüs (COVİD-19) ile mücadele kapsamında Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Yaşar Coşkun ve Yönetim Kurulu üyeleri ile telekonferans yöntemiyle görüşerek Sakarya’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dezenfekte tüm şehirde

Sakarya’nın virüse karşı aldığı önlemlerin artarak ilerlediğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Ekiplerimiz 7/24 anlayışı ile belirlediğimiz program dahilinde dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiriyor. Şehrimizin en işlek noktalarına ve 16 ilçe merkezine dezenfekte otomatları yerleştirdik. Bunun yanında tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ve sosyal yaşam alanlarına dezenfekte otomatların kurduk. Şehir merkezinde ve tüm ilçelerde maske dağıtımı için ilk etapta 200 bin maske alımı gerçekleştirdik. Bunlara ek olarak toplu ulaşım araçlarımızda maske dağıtım işlemi uyguluyoruz” dedi.

Toplu taşıma kullanımı yüzde 90 azaldı

Ulaşım araçlarının kullanımında da büyük bir azalma olduğunu ve yapılan uygulamalara devam edildiğini açıklayan Başkan Yüce, “Toplu ulaşım araçlarımızda sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla koltukların oturma pozisyonu birer boşluk bırakma hizasına getirdik. Otobüs şoförlerimize düzenli olarak sağlık kontrolü yapıyoruz. Toplu taşıma araçlarına ikazlar yerleştirdik, trafik ışıkları ile ‘Evde Kal’ çağrımızı yineledik. Çok şükür şehrimizde koronavirüse karşı bir bilinç oluşturduk. Toplu taşıma araçlarımızda yüzde 90 azalma var. Hassasiyet gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

İhtiyaç sahiplerine el uzatıyoruz

Yardıma muhtaç vatandaşlarımızı da yalnız bırakmayarak onlara da destek oluyoruz sözlerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “haricinde Büyükşehir Belediyemize müracaat eden ihtiyaç sahibi 3 bin aileye erzak yardımı gerçekleştirdik. Sosyal hizmetler bünyemizde kart sahibi olan 2 bin 100 karta nakdi yardım yapıyoruz. Her gün ihtiyaç sahibi 2 bin aileye sıcak yemek ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi kişilere dağıtılmak üzere Valiliğimiz başkanlığında, kamu kurumları ve STK’lar iş birliği ile 25 bin adet erzak kolisi hazırladık. Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına Yaşlı Destek Merkezimiz ile destek sağlıyor, 65 yaş ve üstü yaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine çözümler üretiyoruz” dedi.