Sakarya Valiliğini temsilen Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatlarıyla koordinatörlüğünü İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Süleyman Acar ile İSG Ekoturizm Uzmanı Volkan Nurcalı’nın yaptığı Valiliğe ait Fuar Alanında; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile birlikte İlimizden çeşitli firmaların katılımı da sağlandı.

TBMM eski başkanı Cemil Çiçek, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, ATSO Başkanı Davut Çetin ve ATB Başkanı Ali Çandır’ın birer konuşma yaptığı törenin açılışında Hisarcıklıoğlu, Çandır’a YÖREX dolayısıyla teşekkür plaketi verdi.
“Seminerler ve İş Görüşmeleri de Bulunuyor”

76 il ile birlikte KKTC’den de katılımın olduğu bu yılki YÖREX Fuarında; 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83’ü kadın toplam 150 kooperatif, 650’nin üzerinde firma, Anadolu’nun her köşesinden toplamda 10 bine yakın yöresel ürün sergileniyor. Fuarda, 9 zincir market ve e-ticaret sitesi ile üreticiler ve katılımcılara yüz yüze iş görüşme imkanı da bulunuyor. Bu kapsamda Fuar boyunca 1000’e yakın görüşmenin beklendiği organizasyonda, coğrafi işaretli ürün üreten ve ticaretini yapanlara e-ticaret ve dijital dönüşüm desteği eğitimleri veriliyor. Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) ile birlikte ‘Coğrafi İşaretler YÖREX Buluşması’ isimli seminer de yapılıyor.