Sakarya’da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi il genelinde yolların açık kalması için alarma geçti. Bazı bölgelerde kar nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadığı Sakarya’da vatandaşlar evlerinin önünde kar yağışının keyfini çıkarttı.

Yurt genelinde olduğu gibi Sakarya’da da kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Pandemi nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu ilde vatamndaşlar kar yağışını evlerinden izledi. Etkisini kısa sürede gösteren kar, cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Beyaza bürünen kentte kartpostallık görüntüler oluştu.

Sakarya’nın yüksek kesimlerinde ise durum daha farklıydı. Yolların kapanmaması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri 7/24 esasına göre görev yapmaya başladı. İl genelinde çalışmalarını sürdüren ekipler, iş makinalarıyla sabaha kadar çalıştı. Yapılan çalışmaları Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce bizzat yakından takip etti.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ile Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ise kendi bölgelerinde önlemlerini aldı. Polis ve jandarma ekipleri yolda kalan araç sürücülerinin imdadına koştuğu Sakarya’da maddi hasarlı birkaç kaza da meydana geldi,

Anadolu Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, D-100 Karayolu, D-650 karayollunun geçtiği Sakarya’da Karayolları 17. Şube Şefliği ise yolların açık kalması için yoğun çaba sarf ediyor.
Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Sakarya’da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar ise evlerinin önünde kar yağışının keyfini çıkarttı. Zaman zaman devriye gezen polis ekiplerini görüp eve kaçan çocukların kar keyfi ise görülmeye değerdi.