Normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlerde Sakarya Valisi Ahmet Hamdir Nayir, çarpıcı açıklama yaparak Sakarya'da koronavirüs vakasında artış olduğuna dikkat çekti. Nayir, Sakarya halkının kurallara uymadığını belirtirken, vakalar yükselmeye devam ederse ciddi kararlar alınacağını açıkladı..

“Kontrollü Sosyal Hayat” konusunda yapılan çalışmalar ile salgına karşı alınan ve alınacak tedbirlerin yeniden gözden geçirildiği toplantı, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve İl Sağlık Müdürü'nün katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda “Kontrollü Sosyal Hayat” adı verilen yeni döneme ilişkin durum değerlendirmesi yapıldı. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün salgının başlangıcından bugüne kadar şehir genelinde yapılan çalışmalar ve gelinen son noktaya dair bilgiler verdiği toplantıda, katılımcılar yeni döneme ilişkin alınması gereken tedbirlere dair görüş ve önerilerini aktardılar.

Son zamanlarda maske, sosyal mesafe ve hijyen konusuna yeterli hassasiyetin gösterilmediğine, bunun sonucunda da Sakarya genelinde vaka sayılarında artışlar yaşandığına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Salgın konusunda iyi bir noktaya gelmişken son 10 gün içerisinde hem Kovid 19 testi pozitif çıkanların sayısında hem de bu hastalıktan hastanelerimizde yatanların sayısında artışlar gördüğümüz için durumu tekrar gözden geçirmek istedik. Mevcut alınmış önlemlerin daha da etkin bir şekilde uygulanması ve eğer varsa daha etkili önlemler alma konusunda görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz" dedi.