// Hüseyin Cumalı // 

Sakarya’nın Adapazarı, Serdivan, Kocaali, Karasu, Erenler, Pamukova, Kaynarca, Sapanca, Söğütlü, Ferizli, Arifiye, Akyazı, Karapürçek, Hendek, Taraklı ve Akyazı ilçesinde Covid-19 denetimlerine hız verildi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında yapılan toplantılarda alınan kararlarla birlikte ilçelerde seferberlik ilan edilirken, yapılan denetimlere bizzat ilçe kaymakamları ile belediye başkanları da katılıyor.

Umuma açık alanlar, halkın yoğun olduğu bölgeler, dinlenme tesisleri, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları başta olmak üzere bütün ilçelerde yapılan denetimler içine girdiğimiz haftayla birlikte daha da yoğunluk kazandı. Maske, mesafe ve temizlik denetimlerini sürdüren ekipler, sokakta maskesiz gezen ve sigara içenler hakkında ilgili maddelerden işlem yapıyor. Toplu taşıma araçlarını durduran güvenlik güçleri ise Koronavirüs önlemleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve temizlik önlemlerinin yanı sıra araç sürücülerinin evraklarını da kontrol ediyor.

İlçelerin hepsinde denetimlerin artarak sürdüğünü belirten Vali Kaldırım, ülke genelindeki mücadeleyi de anımsatarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Vali Kaldırım, “Salgına karşı büyük bir seferberlik başlatıyoruz. 1 milyon 200 bin kişilik dev bir ekiple bu mücadeleyi vereceğiz. Haydi Sakarya; Ele ele vererek, her birimiz kendimizi birinci derecede sorumlu hissederek bu mücadeleyi verirsek başarılı oluruz... Sen yoksan bir kişi eksiğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ise Covid-19’un ilk görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren başlattığı büyük mücadeleye aralıksız devam ediyor. İl genelinde düzenli olarak ilaçlama çalışmalarını sürdüren Sakarya Büyükşehir Belediyesi ilk günlerde kurduğu kendi tesislerinde bu güne kadar 9 milyon dolayında maske üretti ve vatandaşlara bu maskeleri ücretsiz dağıttı. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından bizzat yürütülen çalışmalarda kurulan 200 ekip Sakarya’da 500 bin haneye maske-dezenfektan, hijyen seti dağıtımı sürdürüyor. Sokakta sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından uyarı ve denetimlerini arttıran Büyükşehir Belediyesi 7/24 umama açık yerler, toplu taşımla araçlarını kontrole altında tutuyor.