SEDAŞ Operasyonlar Direktörü Burhan Ak, Tv264’te Gazeteciler Soruyor programına telefonla katıldı.

Ak, beklenen kar yağışı öncesi tüm izinlerin iptal edilerek, kriz masası oluşturulduğunu ve tüm ekiplerin hazır olduğunu söyledi.
Şehirde yaşanan ve vatandaşı çileden çıkaran elektrik kesintileri konusunda sorulara cevap veren Burhan Ak, “2020 yılında 58 milyon olan yatırımımız bu yıl 158 milyon 841 bin lira olacak. Amacımız bu şehrin şebekesini ayağa kaldırmak. Maalesef şebekemiz 1975 yılında yapılmış eski ve ekonomik ömrü dolmuş bir şebeke. Önceliklendirme yaptık. En fazla kesinti olan bölgelerimiz, şehir merkezleri ve sanayi olarak sıraladık. Hemen hemen tüm ilçelerimize yatırımımız olacak. Hem trafo idaresi olarak hem güç artırım hem de iletken kesit artırımı olacak” diye konuştu.

MEVCUT ŞEBEKENİN ÖMRÜ 20 YIL ÖNCE BİTMİŞ

Burhan Ak’ın yeni bir şebeke ömrünün 30 yıl olduğunu ifade etmesinin ardından, Sakarya’nın 1975 yılında yapılan şebekesinin ekonomik ömrünü tamamlamasının üzerinden 20 yıl geçtiği ortaya çıktı.

 "ENERJİ KESİNTİSİNİ UNUTACAĞIZ"

Burhan Ak, "Sıkıntılı 2 bölgem var. Biri Sapanca biri Ferizli. O kaynak oraya geldi. Bu yıl içerisinde yatırım ile indirici merkez devreye alındığı zaman enerji kesintisi son bulacak. Şuanda biz orayı Karaman'dan destekliyoruz. Karamandan Söğütlü, Ferizli ve Karasu’ya kadar enerji gidiyor. Sapanca’da o şekilde. Sapanca’ya da şuanda şehir merkezinden enerji veriliyor. TEİAŞ indirici merkez yaptı. Bu sistem ile Sapanca’yı beslersek enerji kesintisini unutacağız"