VALİLİK
Çok yüksek risk anlamına gelen ‘kırmızı’ renkte olan Sakarya’da Sakarya Valiliği tarafından başlatılan ‘Pandemi Seferberliği’ sürüyor. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ilçelerde ilgili bütün paydaşların yanı sıra kaymakamlarında katıldığı toplantılarla sahada çalışıyor. İçinde bulunduğumuz haftanın çok önemli olduğunu her fırsatta sosyal medya dahil bir çok iletişim platformunda aktaran Vali Kaldırım, “El birliğiyle Pandemi’yi yeneceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR
Pandemi’nin 11 Mart 2020 yılında Türkiye’de görülmesiyle birlikte kolları sıvayıp sahaya çıkan ve bir daha sahadan hiç ayrılmayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise Sivil Toplum Kuruluşları da dahil olmak üzere sürekli istişare yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELPAŞ’ta üretilen ve hazırlanan dezenfekte paketlerine konan maske üretiminin sürdüğünü belirten Yüce, “15 milyon maske ve binlerce dezenfektan paketi dağıttık. Bu virüsü yenmek için herkesi başlatılan seferberliğe katılmaya davet ediyorum” dedi.

EKİPLER SAHADA
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü, Sakarya’nın alt kademe 16 ilçe belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin de katıldığı çalışmalar ise durmaksızın sürüyor. Sakarya’daki Pazar Yerleri, halkın kalabalık olduğu noktalarla il genelinde çalışmalar yapan ekipler Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması da yapıyor.

VATANDAŞ DESTEĞİ
Türkiye'nin koronavirüs risk haritasında Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olduğuna dikkat çeken duyarlı vatandaşlar ise ilk etapta hedefin turuncu olduğunu söyledi. Sahada yapılan çalışmalara destek verdiğini belirten İsmail Ateş isimle vatandaş, “Kırmızı’dan kurtulup ilk önce turuncu renk olmalıyız. Ama asıl hedef mavi renk olmalıdır” derken, bir başka vatandaş Sultan Toç ise, “Kırmızı’dan turuncuya dönmez isek esnaf iyice sıkıntı içine girecek. El birliğiyle gayret etmeliyiz” dedi.