Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehrin muhtelif noktalarında başlattığı altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Güçlü altyapı ağını her geçen gün genişleten Büyükşehir Belediyesi başlattığı altyapı çalışmaları sonucunda 16 bin 450 metre kanalizasyon hattı ve 22 bin 700 metrelik yağmursuyu şebeke hattını şehre kazandıracak.

Çalışmalar kapsamında Adapazarı İlçesi Yenigün, Yağcılar, Orta Mahalleleri ile Güneşler Merkez Mahalle Köyiçi Caddesine yağmursuyu şebeke imalatına başlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt programında da yer alan ve tamamlandığında altyapısı ve üstyapısı ile uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde vatandaşların hizmetine sunulacak olan Adapazarı İlçesi Erkaya, Bosna ve Şehit İlhan Aras Caddelerinde ise yağmursuyu ve kanalizasyon imalatı çalışmalarının da en yakın zamanda başlayacağı bildirildi. Altyapı genişletme çalışmalarının yanı sıra kanalizasyon ve yağmursuyu şebeke hatlarında bakım ve görüntülü temizlik çalışmaları da uzman kadro ve son teknoloji cihazlar ile sürdürülüyor.

Çalışmalar ile ilgili kurum tarafından yapılan açıklamada, “Program dahilinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile şehrimizin güçlü altyapı ağını her geçen daha fazla genişletiyoruz. Sakarya’nın muhtelif noktalarında başlattığımız çalışmalar ile yeni kanalizasyon ve yağmursuyu şebeke hatlarını şehrimize kazandırırken aynı zamanda bakım ve görüntülü temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. Erenler İlçesi Hacıoğlu, Bağlar mahalleleri ile Adapazarı Tepekum, Yenigün mahalleleri ve Serdivan İlçesinde bulunan Bahçelievler, İstiklal mahallelerinde gerçekleştirilecek çalışmalar ile bakım ve temizlik çalışmaları kapsamında deforme olan şebeke hatlarında onarım çalışmaları da gerçekleştirilecek. Çalışmaların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadeleri kullanıldı.