Sakarya Büyükşehir Belediyesi yenilebilir enerjinin kullanım alanını artırmak için hayata geçirdiği Güneş Enerji Sistemi Projesi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin yanında bulunan 55 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek panellerin üretim aşamasında olduğu ve alana montajından önce gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğü Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) bünyesinde hizmet veren arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve göl tesislerinin tüm elektrik ihtiyacı karşılayacak proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) belgesinin alınarak, imar planlarında gerekli düzenlemeler yapıldı. Doğanın gücünden elde edilen enerji ile doğaya saygılı belediyecilik anlayışlarına yakışır bir işe imza attıklarını belirten Başkan Yüce, devam eden üretim, montaj ve kurulum çalışmalarının Sakarya’ya hayırlı olmasını diledi.

Üreten şehir Sakarya sloganıyla her alanda üretim için gerekli çalışmaları bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının doğru kullanımıyla şehrimizin geleceğine önemli bir yatırımda daha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevreci anlayışımız, doğaya saygılı yatırımlarımızla 55 bin metrekare alanda Güneş Enerji Sistemi ile güneşten enerji üreteceğiz.

GES projesi ile ilgili gerekli çalışmaları tamamlayarak SEDAŞ ile bağlantı anlaşması yaptık. Ürettiğimiz elektriği kurumumuz bünyesinde bulunan arıtma tesisleri, terfi merkezleri ve göl tesislerinde kullanacağız ve kurum olarak yeni bir tasarruf hamlesini gerçekleştirmiş olacağız. Böylelikle kendi enerjimizi kendimiz üreterek üreten şehir Sakarya’da gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımıza hız kazandırırken aynı zamanda şehrimiz için yeni projeleri de hayata geçireceğiz. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.