Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin talimatıyla kısa sürede kurulan tesis bütün hazırlık ve malzeme tedarikini  karşıladıktan sonra seri üretime geçti. Seri üretime geçen tesisi gezen Başkan Ekrem Yüce, tüm şehrin maske ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde maske üretileceğinin altını çizdi. Yüce, “Büyükşehir olarak salgının çıktığı ilk günden itibaren şehrimiz genelinde yaklaşık 2 milyon maske dağıtımı gerçekleştirmiştik. Tedarik ettiğimiz hammadde ve makinayı şehrimize getirterek bir tesisi kurduk. Büyükşehir Belediyesi olarak maske üretimine başladık” dedi. 

Sakarya’nın 1 milyon nüfusuna yetecek kadar Büyükşehir Belediyesi’nin maske üreteceği haberi ise şehirde moral kaynağı oldu. Sıkıntılı günlerde en büyük ihtiyaçlardan birisinin maske olduğunu anımsatan Ahmet Şenoğlu isimli vatandaş, “Büyükşehir Belediyesi şehrin önemli noktalarında en başından beri ücretsiz maske dağıtıyordu. Yeni kurulan tesisin haftada 100 bin maske üretecek olması ilimizin maskesiz kalmayacağı anlamına geliyor. Bu bize moral verdi” dedi.

Bir başka vatandaş Mecit Yılmaz ise, “Önümüzdeki süreçte Koronavirüs rayına girse bile belli ki maskesiz bir süre daha gezemeyeceğiz. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu maske üretim tesisini önemsiyorum. Maske üretim tesisinin şehrimizde olması ve bize ücretsiz dağıtılacak olması moral oldu” dedi.