Söz konusu genel kurul toplantısına kooperatif üyelerinin yanı sıra Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli iştirak etti.

Genel Kurul Toplantısında mevcut Başkan Lütfü Sunman gerçekleştirilen seçim ile tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Kaynarca’da hayata geçirilecek olan sanayi sitesi ile Sakarya’da mobilya sektörünün düzenli üretim ve kalite bazında markalaşması hedefleniyor.

Toplantıda konuşan SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ, “ Ekonominin sürdürülebilir olması için tükettiğimizden çok daha fazla üretmeliyiz. SAMİKOP ile mobilya üretim sektöründe düzenli üretimin sağlandığı, kalitede, katma değerli ürünlerde rekabetçi bir il olacağımızı düşünüyorum. SAMİKOP’un şehrimizin içerisinde kalmış ve günden güne büyümeye devam eden diğer sanayi sitelerimize de örnek olmasını diliyorum. Şehrimizin ekonomik ve üretim anlamında gelişmesinde katkı sağlayan ve aynı zamanda SAMİKOP’un bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “ Kalkınmanın temeli nitelikli istihdam, kaliteli ve rekabetçi üretimdir. SAMİKOP gibi projeler ile kalkınmanın temelini oluşturmayı hedefleyen projeler de şehrimiz için önemlidir. Üretim kapasitemizi, pazar ağzımızı ve istihdamı artıracak her türlü faaliyetin yanındayız.”

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli; “İlçemizde gerçekleştirilecek bu büyük proje hem ilçemize hem de şehrimize ciddi katkılar sunacaktır. Projenin hayata geçirilmesinin ardından obilya üretim sektöründe Kaynarca, Türkiye’deki diğer büyük ilçeler ve iller ile yarışacak hale gelecektir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyorum. Yerel yönetimler olarak 7/24 işbirliğine ve hizmete hazırız.” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever; “ SAMİKOP projesinin ilk oluşturulma aşamasından bu yana SATSO’nun da destekleri çok fazla. O dönemde içerisinde bulunduğum hem o dönemki SATSO Başkanımız hem de 26. Meslek Komitesi olarak yoğun çaba sarf ederek projemizi bu günlere getirmeye çalıştık. SAMİKOP ile Sakarya bu sektörde çok rekabetçi bir il haline geleceğini ve marka olacağını umuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SAMİKOP Başkanı Lütfü Sunman; “Sektörümüzün enerji, lojistik ve hammadde gibi en önemli maliyet kalemlerini azaltmada avantaj sağlayacak projemiz aynı zamanda üyelerimizin rekabet seviyesini de ciddi oranda artıracaktır. Şehrimizdeki mobilya üretim sektörü birliğin, toplantı veya istişare kültürünün sağlanamayışı gibi daha birçok nedenlerden dolayı maalesef küçülmüştür. 2017 yılında kurduğumuz SAMİKOP ile sektörümüzün yeniden bir arada olacak bir şekilde toparlanmasını hedefliyoruz. Projemiz 240 dönüm üzerine 500 m2’lik 165 imalathaneyi ve 1 adet sosyal tesisi kapsamaktadır. Sadece üretim değil sanayi sitemizde mesleki eğitim gibi birçok imkanlar da sağlanacak. Kooperatifimizin bu günlere ulaşmasında emeği geçen, gerçekleştirilmesi için önümüzdeki engellerin kaldırılmasında destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.