Sakarya Mobilya İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi (SAMİKOP) 2020 Dönemi olağan genel kurulu Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Olağan genel kurul toplantısına Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunman, Yönetim Kurulu Üyeleri ile kooperatif üyelerinin yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli iştirak etti.

Genel Kurul Toplantısında gerçekleştirilen seçimde mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Sunman tekrar başkanlığa, mevcut yönetim kurulu üyeleri Mahmut Canbaz, Mustafa Okuyan, Naci Üccan ile Ahmet Balcı tekrar yönetim kurulu üyeliğine seçilerek güven tazelediler. 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce“ Şehrimize değer katacak bu projenin gerçekleşmesi adına Kaynarca Belediyemiz başta olmak üzere hepimiz tamamlanması adına her zaman kooperatifimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kalkınmanın temeli nitelikli insan ve nitelikli üretimdir. Bu projede hem nitelikli insan yetişecek, hem de nitelikli üretim sağlanacaktır. SAMİKOP sektörler arası, şehirler arası ve ülkeler arası işbirliğine çok ciddi katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Ak Partil Başkanı Yunus Tever; “SAMİKOP projesinin bu günlere gelmesi ve daha da gelişmesinde yönetim kurulunun emekleri çok fazladır. Kendilerini tebrik ediyorum. Şehrimizin konumu, büyük üretimin olduğu büyükşehirlere yakınlığı ile bu proje daha da anlam ve önem kazanmaktadır. Bu önemli ve şehrimizi mobilyada marka yapacağına inandığım projenin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli: “Kaynarca Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nden sonra 188 işyerinden oluşan SAMİKOP, ilçemizi mobilya sektörünün merkezi haline getirecektir. SAMİKOP projesi sayesinde bu sektöre nice mobilya ustalarının da yetişmesi sağlanacaktır. Kaynarca Belediyesi olarak projenin en başından itibaren kooperatifimizin yanında olduk. Hedefe ulaşma yolunda da her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunman: “Üreticiler olarak bir arada olmanın lojistik, eğitim, iş kültürü, AR-GE’leşme, kaliteli rekabet ve pazarı çekmek gibi önemli faydaları vardır. Bu faydalar sektörel bütünleşmeyi mecbur kılmaktadır. SAMİKOP olarak, satın alınmış arazimiz üzerinde tüm planları yapılmış projemizi gerçekleştirme hedefiyle inşaatımıza en kısa sürede başlamayı hedefliyoruz. Kooperatif olarak gücümüz ve isteğimiz vardır. Bu proje ile sektörümüzün büyümesine ciddi katkılar sağlayacağız. İstihdam, üretim, ihracat, sanayi değerlerinin ortak kullanımı, lojistik hizmet gibi konulardan birlikteliğin bütün nimetlerinden üyelerimiz faydalanacaktır. Projemizin Kooperatifimizin bu günlere ulaşmasında emeği geçen, gerçekleştirilmesi için çaba sarf eden herkese teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.