UZMANLAR DEVREDE

Bütün bu resmi kurumlar kendi sorumluluk alanlarında halkın panik yaptığı kokuyla ilgili araştırma yapıyor. Bütün ekipler tepe lambaları açık halde “Burada koku çok fazla” ihbarlarına gidiyor. Kimse ama kimse kokunun ne olduğunu, nereden geldiğini, nasıl bütün kente yayıldığını, insan sağlığına zararlı olup-olmadığını, kokuyla birlikte insanlarda oluşabilecek alerjik durum olup olmadığını bilmiyor. Bütün resmi kurumlar “koku bizimle alakalı değil” yorumunu yapıyor.

BAŞKAN YORUM YAPIYOR

Ama bir belediye başkanı sosyal medya üzerinden bir paylaşımın altına yorum yapıyor. Kim bu belediye başkanı! Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, kurumların tespit edemediği kokuyla ilgili olarak kendince son noktayı koyuyor. Facebook sosyal paylaşım sitesinde “Koku metan gazı Emirdağ mezarlığı çevresi, Geçmiş de gömülen atık madde veya çöp kazıyla veya başka bir şekilde hava ile temas etmiş olabilir” diyor.

BİRİNCİSİ

Birincisi, Adapazarı nere, Kaynarca nere! Adapazarı’ndaki kokuyu Kaynarca’dan mı duydunuz! Yoksa Kaynarca yolu üzerinde bulunan Emirdağ Mezarlığı’nı baz alarak mı böyle bir yorum yaptınız! Pardon ama bir ilçe belediye başkanı olarak bu yorumu yaparken  kıstasınız neydi! 

İKİNCİSİ

İkincisi, kurumların isimlerini tek tek yine yazmayım. Az yukarı da kurumların ismi var. Bu kurumlarda çalışan kişiler hepsi işinin uzmanı ve işini bilerek yapıyor. Bunca kurum ve bunca kurumun ekibi Adapazarı’na yayılan kokuyla ilgili olarak bir tespitte bulunamaz iken, her kurum kendi açısından “bizimle ilgisi yok” demekten başka açıklama yapmaz iken, bir belediye başkanı olarak Murat Kefli nasıl, “Koku metan gazı. Emirdağ mezarlığı çevresi” diye yorum yapabiliyor!

ÜÇÜNCÜSÜ

Üçüncüsü, Türkiye’de bir sistem, bir düzen, bir işleyiş var. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu konuyla ilgili açıklama yapmaz iken Kaynarca’dan konuyla ilgili açıklama yapmak şık oldu mu! Başkan Yüce ile Başkan Işıksu dururken, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli’nin bjöylesine önemli bir konuda yorum yapması etik mi!

DÖRDÜNCÜSÜ

Dördüncüsü, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli göreve geldiği 1 yılı geçti. Tıpkı eski başkanlar gibi rutin işleri yapıyor. Mesela tatil sezonu açıldı. Kerpe, Kumcağız, Kovanağzı, Cebeci gibi bir çok tatil beldesine gidenler Kaynarca’nın içinden geçiyor. İlçe merkezini geçtikten sonra Kocaeli il sınırına doğru rampa çıkarken yol kenarlarında kaldırım yok. Kaldırım yerine otların bürüdüğü bu yol güzergahına başkan Kefli ne zaman kaldırım yapacak! Yıllardır bütün başkanların yapamadığını Kefli başkan yapacak mı!

BEŞİNCİSİ

Beşincisi ve son sorumuz. Çünkü bu yorum haberi çok uzatmanın anlamı yok. Başkan Murat Kefli şu artık iyi bilmelidir. Kendisi bir belediye başkanı ve başka ilçelerin sorunlarıyla ilgili gelişi güzel yorum yapması şık olmuyor. Hatta hiç etik değil. Adapazarı’ndaki kokunun nedeni ve gerekçesini uzmanlara bırak sayın başkan. Sen bak ilçendeki işler bak, Adapazarı ile ilgili bir yorum yapılacaksa muhatapları yapar...