Kısa bir zaman diliminde sonuçlanan toplu iş sözleşmesinde, çalışanlar adına, çalışanların aylık kazançlarında ve sosyal haklarında kazanımlar sağlandı. SAPAŞ A.Ş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, şirket işçilerinin sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen toplu iş sözleşmesi (TİS), Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ile Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir tarafından imza altına alındı.

SENDİKA BAŞKANINDAN BAŞKAN ÖZEN'E TEŞEKKÜR
Sendika Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Belediye imkânları dâhilinde çalışanlarına güzel bir sözleşmeye olanak sunduğu için teşekkür etti. Gökdemir, imzalanan toplu iş sözleşmesinin örnek bir sözleşme olduğunu, hatta çok kısa bir zamanda sonuçlandığını belirterek yapılan sözleşmenin tüm emekçilere hayırlı olmasını diledi ve şöyle devam etti: “İlk olmasının özelliklerinden biri 2020 yılının ikinci yarısında teşkilatlanma süreci tamamlandı. Bu kadar çabuk toplu iş sözleşmesinin imzalanması üyelerimiz için ve bizim için bir sevinç kaynağıdır. Her şey müzakere kültürü ile sayın başkanımızın da iyi niyet ve çözümcü yaklaşımları sayesinde üyelerimiz mağdur edilmeden TİS sonuçlanmış oldu. Öncelikle Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

İMZALANAN SÖZLEŞMEMİZ HAYIRLI OLSUN
Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, yaptığı açıklamada, Hizmet-İş Sendikası toplu İş sözleşmesini iki oturumda bitirdik. Müzakere kültürü, karşılıklı anlayış, görüş alışverişi ve saygı çerçevesinde oturumları sonuçlandırdık. Emeği, emekçiyi ve alın terinin ne demek olduğunu biliyoruz. Çalışanlarımızın hakları konusunda göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her zaman hakkaniyetli olmaya özen göstermekteyiz. Belediye Şirketimiz Sapaş Aş. ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme ile de bir kez daha çalışanlarımızın yanında olduğumuzu gösterdik. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi.