Birbirinden özel sürpriz ödüller
Yarışma hakkında açıklama yapan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen “İstiklal Marşı’mız; büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un, Anadolu’nun dört bir yanında devam eden Milli Mücadele’nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ve aynı zamanda o büyük mücadeleye coşku ve heyecan kazandıran abidevi eseridir. 2021 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı yılı olarak kabul edildi. Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Sapanca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün organizasyonu ile İstiklal Marşı’nın yazılışının ve kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasını olarak düzenliyoruz. 3 Mart – 10 Mart 2021 tarihleri arasında İlkokul öğrencilerimiz İstiklal Marşı’mızı okuyarak, video kaydını 0 534 834 46 76 numaralı WhatsApp hattına göndermeleri gerekiyor. Yarışma komisyonumuz tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren öğrencilerimize birbirinden özel süpriz ödüller verilecektir“ dedi.

İstiklal Marşı’nın anlam ve önemini vurgulamak
Marşımızın varlığımıza ve birliğimize yönelik her tehdit karşısında, şanlı hilâlin altında toplanmaya hazır milletin ortak yüreği ve iradesi olduğunu belirten Başkan Özen, “İstiklal Marşı’nın zalime, işgalciye ve sömürgeciye boyun eğmeyen ve dünyaya meydan okuyan bir direnişin destanıdır. Mehmet Akif Ersoy’un mısralarının, Milli Mücadele’nin ruhunu temsil eden, manası ve hakikatiyle her an yaşayan bir coşku ve heyecanı yansıtmaktadır. Bu yarışmayı düzenlemedeki asıl amacımız; İstiklal Marşımızın anlam ve önemini vurgulamak. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve kurtuluş mücadelemizde görev alarak Türkiye’yi bize vatan kılan şehit ve gazilerimizi yâd etmek. Kendini ifade etme becerilerini destekleyerek öğrencilerimizin özgüvenini geliştirmelerine katkı sunmak. Şiire ve sanata duyulan ilgilerini artırmak. Güzel Türkçemizi doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak kullanmayı teşvik etmek” açıklamasında bulundu.

Yarışma bilgileri:
Yarışma ile ilgili verilen bilgiler ise şu şekilde; İstiklal Marşı Şiirini okurken fon müziği kullanılmayacaktır. Bu kurala uymayan yarışmacı değerlendirme dışı bırakılacaktır. Puanlama: Ezber (20 Puan), Vurgu-Tonlama (20 Puan), Hazırlık ve Planlama (20 Puan), Yorum (20 Puan), Telaffuz (20 Puan) olmak üzere toplanda (100 Puan) dır. Öğrenciler İstiklal Marşının 10 kıtasını okuyarak yarışmaya katılabilirler. 1-2-3- ve 4’üncü sınıflar yarışmaya katılacaklardır. Yarışmaya Sapanca İlçesinde bulunan İlkokul seviyesinden her Türk Vatandaşı katılabileceği bilgisi verildi.