Sakarya ve Kocaeli'nin içmesuyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde su seviyesi, kritik seviyelere gelmişti. Tehlike çanlarının çaldığı Sapanca Gölü'nde beklenen yağışların gelmesiyle birlikte su seviyesi de yükselmeye başladı.

Son zamanlarda Sakarya genelinde etkili olan yağmur ve kar yağışları, Sapanca Gölü'ne rahat bir nefes aldırdı. Geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından havaların ısınmasıyla birlikte erimeye başlayan kardan oluşan sular, Sapanca Gölü'ndeki su seviyesini olumlu yönde etkiledi.

2 hafta öncesine kadar su seviyesi 30 metre 31 santim olan Sapanca Gölü, bugün itibariyle 30 metre 42 santim seviyesine yükseldi. Son iki hafta içerisinde belli aralıklarla yağan yağmur ve yüksek kesimlerdeki karların erimesiyle birlikte Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi 11 santim yükselmiş oldu. 

Dün akşam saatlerinde yüksek kesimlerde yağan kar yağışının da gölün su seviyesindeki artışında etkili olması bekleniyor. 

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin yükselmesi yüzleri güldürse de yetkililer, su kaynaklarının dikkatli kullanılması ve duyarlı olunması konusunda vatandaşları uyarıyor.