Sapanca'da Kent Meydanı projesi kapsamında yaklaşık 80 yıllık tarihi geçmişi bulunan Halk Eğitim Merkezi binasının yıkılmaması için CHP Sapanca İlçe Örgütü konuyu gündeme getirmiş, yaklaşık 2 bin civarı imza toplamıştı.

İş makineleri bu sabah erken saatlerde 80 yıllık tarihi geçmişi bulunan Halk Eğitim Merkezine geldi. Halk Eğitim Merkezi binasının yıkımı gerçekleştirilirken, yıkım anı ise cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kaydedilen görüntüde bir vatandaşın, "Yıkın bakalım yıkın" diyerek yıkıma tepki gösterdiği görülüyor.

Halk eğitim merkezinin yıkılmasından sonra açılacak olan alana Kent Meydanı ve otopark yapılması planlanıyor.

"TARİHE DARBE"
Öte yandan CHP Sapanca Belediye Meclis Üyesi Müjgan Gençer Halk54.com’a konuşarak alk Eğitim Merkezi’nin yıkılması tarihe yapılan bir darbe olduğunu vurgulamıştı. Gençer, "Özcan Bey ‘Burası benim seçim vaadim önceki yönetimden kalan proje’ diyerek bunu uygulama savunması içerisinde. Burası 80 santim kalınlığında yapılmış harika bir bina. Burası tarihi eser bir bölge. Bütün Sapancalıların alın teri ile yaptığı bir bina. Bizler buranı yıkılmaması için imza kampanyası başlattık ve 2000 civarında imza topladık. Ardından belediye başkanına çıkarak buranın yıkılmamasını otoparkın yine de yapılabileceğini söylememize rağmen şu anda ısrarla yıkmak istediğini söyledi." demişti.