Hastane yönetimi şüpheli hastaların poliklinik bölümlerindeki hastalara tehlike oluşturmaması ve hastanedeki poliklinik hizmetlerinin aksamadan, hasta güvenliği gözetilerek yapılabilmesi amacıyla yeni bir birim oluşturdu.

Covid-19 şüphesi bulunan hastaların, hastanenin çocuk, dahiliye, aile hekimliği, göz ve diş poliklinikleri gibi bölümüne gelen hastalara tehlike oluşturmasını engellemek amacıyla hastaneye gelen tüm hastalar öncelikli olarak hastane dışında oluşturulan yeni birimde ön muayeneden geçirilmeye başlandı.

Burada tek tek içeri alınarak muayenesi yapılan hastaların, covid-19 semptomları göstermesi durumunda, muayenesinin acil bölümünde uzman hekim tarafından yapıldığı, şüpheli bulunması halinde ise hastanın yine bu alanda izole edildiği öğrenildi daha sonra ise ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma yada Toyota-SA Hastanelerine sevk edildiği öğrenildi.

Hastaneye gelen çocuk hastaların beraberindeki ebeveynlerin de ön muayeneden geçirildiği hastanede, çocuk ve özellikle kronik rahatsızlığı bulunan hastaların güven içerisinde tedavileri gerçekleştirilerek, hastaların gereksiz yere Adapazarı’na gitmelerine de engel olunuyor.

(Medyabar)