Sapanca'da 2018- 2021 yılları arasında kaymakamlık yapan Bilgehan Bayar, geçtiğimiz Ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanan atamalara göre Türkiye'nin ve Dünyanın en gözde turistik yeri olan Bodrum ilçesine atanmıştı.

Kaymakam Bayar, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Deniz Müzesi tarafından düzenlenen Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 48. ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında mezarının bulunduğu Gönültepe’de katıldığı bir etkinlik sırasında söylenen bir söze kızarak programı terk etti.  

Etkinlikte konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, konuşmasının bitirdikten sonra yerine geçerek programı izlemeye devam etti.  

'KIYILARIMIZA SARAY YAPTIRIYOR'

Kaymakam Bayar'dan sonra törende söz alan görevli öğretmen Hatice Yücel ise, “O gün süngerde denizde vurgun yiyenler, bugün teknelerle kıyılarımızı kirletiyor. Kıyılarımızı sabote ediyor. Saraylar yaptırıyor. Bunu söylemek zorundayım, çünkü bu zincirin bütün halkalarını yaşadım teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

"Burada siyaset yapıyorsunuz"

Kaymakam Bayar ise Yücel’in bu konuşması üzerine “Ben buraya gelip bir Fatiha okuyup gideceğim. Burada siyaset yapıyorsunuz. Duamızı yapalım gidelim. Ben şu an duamı okuyup gideceğim. Ben anmaya ve bir Fatiha okumaya geldim. Bulunduğumuz ortamda devlet adamlarını suçlamalar, işte saraylar yapılıyor diye suçlamalar. Yapmayın bunları, siyasete böyle bir günde gerek yok” dedi.

Kaymakam Bayar, daha sonra Cevat Şakir’in mezarı başına giderek dua okudu ve etkinlikten ayrıldı. Anma etkinliği Balıkçı’nın mezarına çiçek bırakılması ve müzik dinletileri ile devam etti.