YERLİ YAPIM FİLMLERİ TERCİH EDİYORUZ

Kısa süre içinde hayat bulacak etkinliğe, Sapancalıların büyük ilgi göstereceğine inandıklarını belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Bizlerin gençlik dönemlerimizde yaz aylarının olmazsa olmazı açık hava sinemalarıydı. Sapanca’da uzun yıllar sonra ilk kez Kırkpınar Amfi Tiyatroda açık hava sinemalarına tekrar ev sahipliği yapacağız. Bu etkinliğimizde özellikle yerli yapım filmleri tercih ediyoruz. Halkımız ailecek gelip bu güzel havalar da hem eğlenecekler hem film izleyecekler. Sinema sektörümüzün çok güzel çalışmaları var. Bunların sergilenmesi vatandaşların ailecek gelmeleri için güzel bir ortam oluşacağına inanıyorum” dedi.

1960'LI YILLARIN SİNEMA MAKİNESİ

Sinema günlerinin nostaljik olduğunun altını çizen Başkan Özen, “Halkımızın hizmetine sunacağımız bu projenin diğer açık hava sinemalarından farkı, 1960'lı yılların eski bir model sinema makinelerinin revize edilmiş halindeki makinayı kullanacak olmamızdır. Filmlerimiz Kültür Bakanlığından temin ettiğimiz 35 mm formatında makara siteminde olması nostalji sevenlerin ayrıca ilgisini çekeceğine inanıyorum. Eski günlere özlem duyan, gençlerimize ve çocuklarımıza yaşadığımız o eski günleri yaşatmak isteyen herkesi Açık Hava Sinema Akşamlarımıza bekliyoruz” dedi.

MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK KURALLARINA RİAYET EDİLECEK

Başkan Özen, ücretsiz gerçekleşecek olan “Sapanca Açık Hava Sinema Akşamları” etkinliğinde herkesi film izlemeye davet etti. Etkinliğin önümüzdeki günlerde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet edilecek şekilde hayat bulması için çalışmaların sona geldiğinin bilgisini verdi.