Belediye yeni eğitim dönemine Covid-19 dönemi olması nedeniyle kurs merkezlerine girişlerde halk sağlığı önceliği için önlemlerin daha önce olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Kurs merkezlerinin girişlerinde öncelikli olarak kursiyerlerin maskesiz girişine izin verilmeyecek, HES (Hayat Eve Sığar Uygulaması) Kodu sorgulaması yapılarak girişlere müsaade edilecek.

Eğitimlerde maske takmak zorunlu

Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve temizlik kuralları titizlikle uygulanacak. Sınıflar, sınıf sayılarına göre dönüşümlü olarak planlanacak. Sapanca Belediyesi bünyesinde Cam altı, Seramik, Arugami, Makrome, Sepet, Mefruşat, İğne Oyası, İngilizce, Arapça, Rölyef, Bağlama, Tiyatro, Resim, Ebru, Takı Tasarım, Mis Sabun – Kokulu taş, Ahşap Gravür, Yağlı Boya, Tel Kırma, Epoksi Kişisel Ve Dekoratif Ürün Tasarımı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Turizm ve Otelcilik, Halıcılık, Moda Tasarım, Ahşap Boyama Teknikleri, Dekoratif Ahşap Süsleme, Filografi, Mobilya Geri Dönüşüm, Alüminyum Kapartma yapımı, Jel Mum Yapımı, Nikah Şekeri Yapım vb. branşlarda başvuruları almaya başladı.

Ev ekonomilerine katkı sağladıklarını duymak bizleri ayrıca memnun etmektedir

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, ilçe halkının sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla bu yıl da Kurs Merkezleri’nde Sapancalıları buluşturmaya devam edeceklerini dile getirdi. Başkan Özen, “Sanatın, kültürün ve eğitimin her zaman destekçisiyiz. Bu düşünceyle hemşehrilerimize sanattan kültüre, eğitime birçok alanda kurs veriyoruz. İlçemizde açtığımız kurslar sayesinde hemşehrilerimiz ilgi duydukları, birçok branşta eğitim alma imkânı yakalıyorlar. Kurslarımız halkımızın sosyalleşmesine, farklı alanlarda eğitim almalarına imkân sağlarken, buradan öğrendiklerini evlerinde devam ederek ev ekonomilerine katkı sağladıklarını duymak bizleri ayrıca memnun etmektedir. Sanatın ve kültürün merkezi olan ilçemizde her yıl yüzlerce hemşehrimizin faydalanmakta. Kurslarımızın bu yeni dönemde de yoğun ilgi göreceğini düşünüyorum. Tüm sanatsever hemşehrilerimi kurslarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Kayıtlar Başladı

Kurslara katılmak isteyenler; nüfus cüzdan fotokopileri, HES Kodları ve başvuru formu ile Sapanca Belediyesi Kültür Müdürlüğü veya Sapanca Halk Eğitim Merkezi’ne kayıt yaptırabilecekler. Kültür kursları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar Sapanca Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün 0 264 592 01 75 nolu telefonundan ayrıntılı bilgi alabilecekleri aktarıldı.