NORMALLEŞME İÇİN DENETİM SÜRECİ HIZLANDIRILDI
Pandemi döneminde denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdüren Sapanca Belediyesi ekipleri kontrollü normalleşme döneminde denetleme modeline uygun olarak Sapanca’nın tüm mahallelerini sokak sokak geziyor. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yüksek riskli kategoride sınıflandırılan ilimizin düşük riskli sınıflandırmaya geçiş yapılabilmesi için denetim süreci hızlandırıldı.

EKİPLER 7 GÜN 24 SAAT GÖREV BAŞINDA
Yapılan denetimle ilgili olarak bilgi veren Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar “İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 il valiliğine 14 maddelik yeni bir genelge gönderildi. Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçildi. Bu genelgeye göre ilçemizde gerekli denetimlerde bulunarak dinamik denetim modelinde uygulamalarını devam ettiriyoruz. Ekiplerimiz tarafından 7 gün 24 saat görev yapılarak, denetimlerimiz aralıksız sürdürülecektir” dedi.

REHAVETE KAPILMADAN KURALLARA UYALIM
Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı Covid-19 değerlendirme haritasında tüm ülkemizin mavi renkle tanımlanması en büyük temennimiz. Bunu da tabi ki kontrollü normalleşme döneminde rehavete kapılmadan kurallara harfiyen uyarak gerçekleştireceğiz. Hem vatandaşlarımızdan hem esnaflarımızdan isteğimiz maske, mesafe ve hijyen konusunda hassas davranmalarıdır. Yaşadığımız bu zorlu süreci el birliğiyle atlatacağız” ifadelerini kullandı.