Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel İzmit Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

6 BİN 400 METREKARE BETON
Baskı beton çalışmasını gerçekleştiren Fen İşleri Müdürü Fikri Ayanoğlu, şuanda caddenin baskı beton işlemlerine büyük hız verdiklerini ve tretuvar çalışmasının caddenin sağlı sollu 3,2 km’lik alanda 6 bin 400 m2 baskı beton ve yaya yolu yapılacağını aktardı. Tretuvar çalışmasında toplam bin 152 metreküp beton kullanılacağı bilgisi de aktarıldı. Müdür Ayanoğlu, “Baskı beton çalışmasının ardından cila işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu işlem tretuvarların daha estetik görünmesini sağlarken aynı zamanda dayanıklılığını da arttırıyor” dedi.

KALDIRIMLARA HİSSEDİLEBİLİR YÜRÜYÜŞ YOLU
İlçe genelinde düzenlemenin yapılacağı tüm caddelerde engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesine de önem verildiğine dikkat çeken Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Yürüme yollarımızda görme engelli vatandaşlarımızın yürümesine kolaylık sağlamak bizlerin önceliklerindendir. Projelendirilip yapımına başlanan kaldırım çalışmaları kapsamında görme engelli vatandaşlarımızın yürümesine kolaylık sağlayacak şekilde kabartma taşlı sarı boyalı yürüyüş yolları yapmaktayız” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

SAPANCA, MÜSTESNA BİR İLÇE OLACAK
Başkan Özen, “Yayaların da yoğun bir şekilde kullanmış olduğu 3,2 kilometrelik İzmit Caddemiz ihtiyaçlara uygun kentsel yaşamın kalitesini arttıracak donatıyla modern görünüme kavuşacak. Sapanca geniş caddeleri, düzenli trafiği, engelsiz yolları, sorunsuz kaldırımlarıyla müstesna bir ilçe olacak. Buna yürekten inanın ve bize güvenin, mutlaka yapacağız” dedi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hummalı şekilde yaptığı çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği aktarıldı.