SASTOP 254'ncü Genel Toplantısı'nda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Barosu Başkanı İlknur Ebiz Yıldız ve Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli’yi konuk ederek gerçekleştirdi. Kent Konseyi Başkanı Sinan Çilele ve Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız hem konuk hem de ev sahibi konumunda idiler.

SASTOP Başkanı Önder Döker konukları Sastop’un çözüme varan geçmiş çalışmaları ve şu an gündemlerinde olan Komisyonların çalışma raporları projeleri hakkında slayt gösteri eşliğinde özet bilgileri sunmasından sonra, Sastop Başkanları Bugüne kadar çalışmalarını yaptıkları 62 konu üzerinden sadece Yeni Adliye Sarayı ve Valiliğin Merkez Şehirde yapılması çalışmalarının neticeye ulaşmadığını açıkladılar.

Başkan Ekrem Yüce Sakarya’nın çehresini değiştiren ve değiştirecek şehirde yaptıkları çalışmaların özetini sundu. Sakarya’mızın çehresini değiştiren Orman Park yeni düzenlemesi, Sigorta kavşağı, yüzlerce kilometre asfalt çalışmaları, şehir İçi yollarının ve kavşaklarının çalışmaları trafiği mevcut ortam çerçevesinde rahatlatılması, Kent Park ve Millet Bahçesi, Uçak cafe, Mithatpaşa da Tren ve yolcu vagonu sabit konumu ile, Kütüphane ve cafe organizasyonu, Organik, Bal, Süt Ürünleri, Çay , Ayva satış merkezleri, Çocuk bahçeleri, Tüm Sakarya İlçelerinde de gerekli çalışmaların yapıldığı ,Manda çiftliği, Kenevir tarlaları, çeşitli Baharat yetiştirme sahaları ve onlarca yeni çalışmaların sunumundan sonra istekler konusuna geçildi.

Başkan Yüce merak edilen konular arasında olan Sapanca Gölünün Akçay Barajının devreye girmesi ile su sorunun halledildiği ve Ada Ekspresinin Seferlerine devam ettiğini Halkımızın bu konularda rahat olmasını bildirdi.

Çark deresin de ıslah çalışmalarına başladık, Temizlik yapılıyor. Yakında Çarkımızın çehresi değişecektir. Trafik her Geçen gün rahatlamaktadır. İki adet oto park için çalışmalara başladık bir çok konuda zamana ihtiyacımız var. Doğal gübre çalışmalarımızda devam ediyor. Köylümüze mallarını satacak ortamlar hazırlamamız devem ediyor. Halkımız ve sizler gibi şehrin geleceği işin çalışan ve çalışmalarımıza destek olan her kuruluşa teşekkür ediyoruz. Hep Birlikte daha güzel ve Marka olacak bir şehre kavuşacağız dedi.

İlk olarak Sastop toplantısına katılan Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız Sastop çalışmalarından bilgim vardı. Fakat Başkanlarının bu kadar çeşitli konularda ki çalışmalarından yeterli

Bilgimiz yoktu bu şehre katkılarının çokluğundan dolayı tebrik ediyorum. Bizde baroda yaptığımız çalışmalara ek olarak ortak çalışmalarda yapmaktan memnun olacağız dedi. Adliye Sarayı için Mevcut binamızın yanında çalışmalara başlanmıştır Yeni Adliye Sarayımız hayırlı olsun dedi.

Sastop Başkanları Tarım. Yerli Malı. Tarım alanları ile ilgili çalışmaların daha geniş bir sahaya yayılması çalışmalarının devamından mutlu olduklarını,, KANSER ( Suni Tatlandırıcılar, Hava Kirliliği.)Türkiye’de ilk üç arasındayız. Doğal bitki çalışmalarının bu süreci durduracağına inandıklarını Sakarya’nın tarihi, Eski eserler, ve 1 adet kale restorasyonum, ve tarihi eserler düzenlemesi, .Pamukova Seyir tepesinin şehrimize kazandırılması ve bu tür ortamların çoğalmasından memnuniyetlerini bildirdiler. Bizlerde Sastop olarak üzerimize düşen konularda Belediyemizin yanındayız. Halkımızdan aldığımız bilgiler ve değişik düşünceleri ve önerileri bu güne kadar edindiğimiz tecrübeleri ve bilgileri size ulaştırmak ,katkı sağlamak bizi mutlu edecektir. Dediler. Geceye şehir dışında ve mevcut ortam nedeni ile katılamayan başkanların özrü sunuldu.

Sakarya Büyük. Şehir Bel Başkanı Sayın Ekrem Yüce Sastop’un Eş Başkanlarının toplum yararına çalışan çok değerli İnsanlar olduğunu ifade ederek adanmışlıkla fedakarca çalışan Sastop Üyelerini tebrik ediyorum her zaman yanlarındayım ,Sakarya’mız daha da yaşanabilir haline getirmek için birlikte hareket etmemiz çok doğru olur dedi Başkan Yüce daha önce Sastop heyetinin makamında ziyaretlerin de kendisine takdim edilen raporları incelediğini ,Raporlardaki konuların tek tek birlikte halledip çözüm odaklı olarak sonucu gidilmesi için bu toplantıların devam etmesinin önemli olduğunu ve gerekliliğini vurgulayarak bir dahaki toplantıda Orman Parkta Sastop’u ağırlayarak bir arada olmak ve Sastop’u en yakın bir zamanda bu verimli toplantının yinelenmesi için toplantıya davet etti. Ayrıca Başkan Yüce Seçildiğinden bu yana yaptığı yatırımları yeniliklerini ve projelerini detaylı bir şekilde Sastop’a anlatarak bilgilendirdi.

Sakarya Sivil Toplum platformu adına oturum Başkanı Av.Bir. Der Sak.Şub..Başk.ve Geç. Dön.Baro Av. Ü.Önder Döker .- Şeker İş Sendikası Başkanı Oğuz Kalay, Sakarya Muh. Der. Başk. Erdal Erdem, Zir. Odası Başk. Hamdi Şenoğlu, Masa Tenisiİ htisas Spor Klüb. Başk. Hüseyin Balta Toplumsal Day. ve Kadın Gelişim Der. Başk. Hülya Lüleci. Sivas.Der. Başk.Aytaç GünerTüvasaş Geçmiş .Dönem. Yön. Emek.Fikret Kökalp , G. Dön., Geç Dön. Devlet Hast. Geliştirme Der. Başk. Erdoğan Yetiş, Veterinerler Od. Başk. Mustafa Yıldız... Sak. Bis. Doğa. Spor. Der. Başk. Şefik Akar, Sak.Oto.San. Eğit.ve day. Dernek Başk.Özcan Ovalı Adapazarı İlçe Meclisi üyesi Haluk Akbay Romanlar Der.Başk. Orhan Tanyel, G.Dön.Erbak. Vakfı Sekreteri Armağan Bahadır, Kaynarca Sivil. Top. Başk. Sedat Balta,Satso Çevre Kom. Başk. Toncer Açan, Beykent Üniv.İşletme Fak. Son .sınıf. Egecan Ekren, Sastop u temsilen toplantıyı değerlendirdiler.