Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe ile birlikte gerçekleşen toplantıda halen Sakarya’nın  11 sorunu üzerinde açıklama yapan Platform temsilcileri  yıllardır sorun yaşandığı konularda  önceliğin deprem olduğunu bu nedenle önceliğin KENTSEL DÖNÜŞÜM olduğu konusunda  fikir birliğine vardılar. Sapanca gölündeki su miktarının kullanılabilir miktarın aşırı kullanımı sonucu  su seviyesinin düşmek zorunda kalacağı ve  Akçay Barajından su alınmadıkça gölün şu andaki  kullanımının daima  tehdit edeceğini rakamlarla ve nedenleri ile açıkladılar. Gaszeteciler Birliği başkanı Zeki Aydıntepe bu konuda incelemeler yaptığını ve tehlikenin farkında olduklarını  ifade etti. 
 
SASTOP  Sakarya.’nın  yıllardır sorunlarını incelediklerini ve  yöneticilere çalışmalarında kolaylık olması için rapor hazırladıklarını parti ve kişi gözetmeden ilgililere sunduklarını amacın Sakarya’nın bir an önce markalaşmasını  hedeflediklerini dile getirdiler.

TURABDER Sakarya Şb Başkanı ve  Sastop Moderatör Başkanı Av. Ü.Önder Döker 5 yıl önce  Ada treninin  eskisi gibi Merkez garımızdan  özellikle  dar gelirli vatandaşlarımızın  ucuz  ve sık seyahat etmesi için yaptıkları TCDD genel Müdürlüğü ve Taşımacılık A.Ş ile Ankara’da Genel Müdürlükte yaptıkları toplantılardan bilgiler sundular. Gar önünde 50.000 imza toplandığını ve yetkililere sunduklarını ve diğer   çalışmalardan örnekler vererek çare olacağı konusunda görüş birliğine ek 123 yıllık NOSTALJİK Trenimizin Tüm dünya şehirlerinde olduğu gibi gerekli uygulamalar yapılarak Merkez garımızdan kalkması kararı verilmesini sevinçle karşıladıklarını açıkladılar. Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Sakarya  Vekili Ali İhsan Yavuz’un 3 ay içinde  Ada Treninin sefere başlayacağı haberi toplumu mutlu etti dediler.

Valilik ve Adalet Sarayının merkezde yapılması konusunun bir daha ele alınmasının yerinde olacağını açıklayan Sastop heyeti bu konuda halk için için en uygun seçimin değerlendirilmesini  görüşünde olduklarını yapılan halk araştırması ile bu talepte bulunduklarını açıkladılar.   Sakarya’nın Marka Şehir olması için karşılıklı düşüncelerini belirttiler. 

Sastop, Basının halkın sesi olduğunu ve halkın sorunlarını en iyi bilen kuruluşlar olduğunu  Çalışmalarınızdaki özverinizi takdir ediyoruz. Bizlerde Gönüllü bir hareket olarak Şehrimizin geleceği ile ilgili her konuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz dediler.  

Sastop  yetkili birimler  ve halk ile  görüşmelere devam edeceğini açıkladı. Sakarya Sivil Toplum  Kuruluşları Platformu Üyesi TKGD (Toplumsal Dayqnışma Ve Kadın Gelişim Derneği) Başkanı Hülya Lüleci, Bilirkişiler Der. Kur. Başk. Oktay Ertem. Grçmiş Dönem Ziraat Odası başkanı Hamdi Şenoğlu, Tüvasaş  Geçmiş Dönem Müdürlerinden Fikret Kökalp, Sivaslılar Derneği Başk. Aytaç Güner ,  Bisiklet Sporları Der Başk . Şefik Akar ın SASTOP’u Temsil eden heyet olarak; “çalışmalarımızı ve raporlarımızı sizlerin de  önerdiği konuları dikkate alarak hazırlıyoruz” dediler.