Bu toplantıda Sastop B.B.P ile Sakarya’nın gelecekteki vizyonu konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Bürtek ve Yönetim kurulu üyeleri ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda SASTOP Sakarya.’nın sorunları ile ilgili olarak 2005 yılından bu günlere gönüllü olarak çalışmalar yaparak 60 üzerindeki konuyu yetkili merciler ile toplanarak paylaştıklarını ver raporlar sunduklarını amaçlarının Yöneticilere destek vererek çözümlerin hızlanmasını hedeflediklerini açıkladılar. Bu çalışmaların halkın isteklerini inceleyerek hazırladıklarını ve araştırılmasını istediklerini dile getirdiler. Bu görüşmelerin sebebini vurgulayarak Sakarya’nın yeni vizyonu için bilgi paylaşımının önemini dile getirdiler.

Halen Sakarya’nın 12 sorunu üzerinde açıklama yapan Platform temsilcileri öncelikle halen yıllardır sorun yaşandığı Sapanca gölündeki su azalmasının gerçek sebebini dile getirdiler. Şu andaki olumsuz durumlar suyun azalmasının sebebinin bilinçsiz su kullanımı ve Tahsis fazlası su kullanımın her zaman su seviyesini tehdit edeceğini rakamlarla ve nedenleri ile açıkladılar. İl Başkanı bu tehlikenin farkındayız ve inceliyoruz. Tabi bu şartlar altında su kullanımı israfı önlenmez ve de bu ilgisizlik devam ederse ilerideki günlerde yeniden su sıkıntısı ortaya çıkacaktır. Hazırlanacak rapora bizde katkılarımızı sunacağız dediler..

TURABDER Sakarya Şb Başkanı ve Sastop Moderatör Başkanı Av. Ü.Önder Döker 5 yıl önce Ada treninin eskisi gibi Merkez garımızdan özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın ucuz ve sık seyahat etmesi için yaptıkları TCDD genel Müdürlüğü ile Sakarya’da ve Taşımacılık A.Ş ile Ankara’da Genel Müdürlükte - 10 derecede kar yağışı altında yaptıkları toplantılardan bilgiler sundular.. Gar önünde 50.000 imza toplandığını ve TCDD yetkililerine sunduklarını açıkladılar. Yapılan diğer çalışmalardan kısa fakat öz örnekler vererek bilgi sundular. Taraflar görüş birliğine ek 123 yıllık NOSTALJİK Trenimizin şehre sokulmak istenmemesinin altında yatanlar konusunda görüşlerini sundular. Tüm dünya şehirlerinde olduğu gibi gerekli tespit ve uygulamalar yapılmaktaysa da Garda çalışmalar mevcut ise de yetkililer Halka bir türlü hareket tarihi konusunda açıklama yapmamaktadırlar. Bir an önce müjdeli açıklama yapılarak Ada trenimizin Merkez garımızdan kalkmasının şart olduğu açıklandı. Bu açıklamanın en uygun karar olacağı paylaşıldı.

Valilik ve Adalet Sarayının Merkezde olması ayrıca çözümlerden birinin de Mevcut Camili Adliyesinin Kuzey Adliyesi olarak göreve devam etmesi yeni yapılacak Adliyenin Her geçen gün çok hızlı bir şekilde nüfus artışı ve yayılma gösteren Adapazarı, Serdivan ve Erenlerde karasu çevre yolu çevresinde ve Pancar yolu Migros arkasının düşünülmesi gerektiği ve de önerilecek diğer görüşlere açık olduklarını vurguladılar. Yeni adliye konusunda henüz kesin bir yapımdan söz edilmediğinden Bu konunun bir daha gözden geçirilmesi Şehir merkezinde Büroları bulunan Avukatlar ve iş sahiplerinin bu sıkıntısının yok saymaya devam edilmesi ileride büyük bir pişmanlığa mal olacağını açıklayan Sastop heyeti raporumuzu tamamladığımız da raporumuza tüm İl başkanlarımızla ortak bir açıklama yapmak arzusundayız .dediler.

Sastop heyeti 2005 yılından bu yana hazırladıkları Deprem Raporunu Komisyon Başkanı sayın Recep Uncuoğluna teslim ettiklerini açıkladılar. Öncelikle MARKA ŞEHİR SAKARYA ile ilgili 23 sayfalık. Rapor içeriğini, Sakarya Nehri kirliliğinin nedenleri, Çark deresinin geçmişini aradığını, Geyve Boğazının sıkıntılarını, Trafik sıkışıklığı, Oto park sıkıntılarını, Gündemdeki raylı sistem konusunu, Yapılmak istenen OGS’lerin durumu ve yer konuları sıkıntılarını değerlendirdiler.

Şehrin yıllardır çözülemeyen bu sorunlarını İncelediklerini görüşlerini açıklayan BBP İl Başkanı Ömer Faruk Bürtek. Siz değerli Sastop üyelerinin bu kadar geniş çalışmalar yaptığı ve Sakarya’mıza Sahip çıktığını takip ediyoruz. Bizlerde partimizin temsilcileri olarak Sakary’anın geleceği için çalışmalar yapmaktayız. Yaptıkları çalışmalardan örnekler sunan Parti yöneticileri Ortak konularda birlikte hareket etmekten mutlu olacaklarını açıkladılar. Sakarya Sivil Toplum Platformu üyeleri kısa ve öz raporumuzu hazırlıyoruz. Yetkililere sunacağız dediler.