Bu doğrultuda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, tarım ürünleri üretimi ve ticareti ile iştigal eden 1. Meslek Komitesi Meclis Üyeleri; Turgay Çelik ve Bayram Ali Çatalbaş, Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Avni Uçar ile  Karasu ve Kocaali ilçelerinde bulunan üye firmaları ziyaret etti.

Çatalbaş Kardeşler Fındık Tic., Serdaroğlu Tarım Ürünleri, Progıda Tarım Ürünleri, Karakullukçu Tarım Ürünleri, Demirci Kardeşler Fındık Ticareti, İnce Fındık Ticareti, Onurcan Tarım Ürünleri ve Din Fındık firmalarına ziyaretler gerçekleştirerek üyelerle fındık sezonu sonrası değerlendirmelerde bulunuldu.

Söz konusu ziyaretlerde her bir firma temsilcisinden sektörel değerlendirmelerini ve önerilerini dinleyen Başkan Altuğ, ziyaretlerin ardından şunları dile getirdi; “SATSO Yönetim Kurulu olarak her fırsatta üyelerimizi ziyaret ederek yanlarında olduğumuzu hatırlatmaya özen gösteriyoruz. Eğer biz şehirde söz sahibi öncü kurumlardan biriysek bu üyemizin gücüdür. Biz, onları temsil ediyoruz. Odamızın temel yapı taşı olan ve SATSO’yu ilimizin en güçlü STK’sı yapan oda üyelerimizin sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm odaklı faaliyetler yürütmeye gayret ediyoruz.

Fındık, şehrimizin ürettiği tarımsal kalem ürünleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Sakarya Fındığı, hem yurtiçi gıda sektöründe yoğun bir şekilde kullanılmakta hem de ihracatı yapılmaktadır. Önemi çok büyük olan bu tarım ürünü üretiminde şehrimiz daha üst sıralarda yer alacaktır. Sakarya’yı marka yapan tüm üye firmalarımıza teşekkür ediyor ve hayırlı kazançlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.