Söz konusu ziyarete Komite Başkanı İlker Ergül ve meslek grubundan sektör temsilcileri; M. Nuralp Paker, Fehime Diyar, Ahmet Sağır ve Murat Şık iştirak etti.

Adapazarı Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Adem Çalışkan ve İmar Müd. Salih Kaya’nın da hazır bulunduğu ziyarette inşaat sektörünü yakından ilgilendiren inşa edilen binalardaki zemin terası konusunda yaşanan sıkıntılar ve bu soruna yönelik çözüm önerileri değerlendirildi.

Ziyarette konuşan SATSO Mimarlık ve Mühendislik Komitesi Başkanı İlker Ergül, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya komite çalışmalarına gösterdikleri ilgi ve sorunların takibi ve çözümü konusunda gösterdikleri hassasiyet nedeniyle komite adına teşekkür etti.

İlker Ergül sektör olarak bina inşaatlarında zemin kat balkon uygulamasının olmamasının sıkıntı teşkil ettiğine dikkat çekerek ev almak isteyen ve inşaa edenler olarak her iki tarafın da mağduriyetine neden olduğunu ifade ederek “Konut yapılarımızın zemin katında yer alan balkonlar, imar yönetmeliğinin Taban alanına dahil edilmeyecek hususlar bölümünde (madde 20-8) yer almamaktadır. Bu durum imarı çoğunlukla 3 katlı olan Adapazarı’nda zemin katı balkonsuz konut üretilmesine ve daha sonradan kaçak bir şekilde ilave balkon yapılmasına sebep olmaktadır. Bu durumun zorlukları, imalat problemleri dışında, vatandaşlar açısından konut kredisinde problem yaşamalarına kadar sürmektedir.” dedi

Ergül Adapazarı Belediyesi’nden başlamak üzere Belediye meclis kararı ile imar plan notlarında zemin terası ifadesinin kullanılarak sorunun yerelde çözülebileceğini ifade etti.

Adapazarı Belediyesi’nin bu tür bir örnek uygulama ile diğer ilçe belediyelerine de örnek olmalarını temenni etti.

Adapazarı belediye Başkanı Mutlu Işıksu da söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek imar çalışmaları konusunda SATSO mimarlık ve mühendislik komitesi nezdinde sektörde sıkıntı yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmek için gerekli çalışmaları ivedilikle başlatacaklarını dile getirdi.

Başkan Mutlu Işıksu, konunun SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ tarafından da dile getirildiğini ifade ederek Adapazarı Meclisi’nde konunun görüşüleceği bilgisini verdi.