Video Konferans eşliğinde, uzaktan erişimle gerçekleştirilen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş SATSO Yönetim Kurulu Salonu’ndan iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Talip Kuriş şunları dile getirdi:

Yaşanan Koronavirüs süreciyle ilgili alınan tedbirler nedeniyle, bizler de bir süredir toplantılarımızı online konferans şeklinde gerçekleştiriyoruz.

Toplantı yöntemlerimiz değişse de önemli olan ve öncelikli olan doğru ve ihtiyaç duyulan hizmeti zamanında üyelerimize iletmektir. Daha önce de dile getirdiğim gibi meslek komitelerimiz, bizim hizmet zincirimizin önemli bir halkasıdır. Bu anlamda hepinize; Pandemi sürecinde gösterdiğiniz hassasiyet için, SATSO’nun çalışmalarını üyelerimizle paylaştığınız, üyelerin sıkıntılarını bizlere aktararak sürekli iletişimde olduğunuz için teşekkür ediyorum.  Mart ayından bu yana hem bireysel, hem de toplum olarak sıkıntılı günlerden geçtik. Umuyoruz ki başlayan normalleşme sürecinin iyi ve doğru yönetilmesi ile bu salgının etkileri en aza indirilecektir.  Bizler hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürelim. İnşallah bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız.”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, ise meslek komitelerinin üyelerle iletişimdeki önemine değinerek şunları dile getirdi: “Kasım 2019’da Çin’de başlayan ve mart ayında ülkemize giren Covid-19 sürecinde hepinizle sürekli iletişimdeydik.

Üyelerimizin sorunlarını, süreçte yaşadığı sıkıntıları hep birlikte ele alarak çözmeye gayret ettik. Bu yöndeki çalışmalarımız hala devam ediyor. Sorunları üst kuruluşumuz TOBB’a hızla iletiyoruz.

Her zaman dile getirdiğimiz bir şey var: ‘Meslek komitelerimiz üyelerimizle aramızdaki en önemli köprüdür’. Bu söylemimiz pandemi döneminde meslek komitelerimizin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Üyelerimizden direk gelen sorunlar ve çözüm önerilerinin yanı sıra komitelerimizin de aktif çalışmaları ve önerileri bunun ispatıdır.

Tüm komitelerimiz bu süreçte video konferansla toplantılarına devam etti. Benim de katıldığım bu toplantılarda sektörel sorunların çözümüne katkı sundular. Onlarla işbirliğini aralıksız sürdürmeliyiz. Yaşanan süreçte, Odamızın yaptığı çalışmalar, üyelerimizin yalnız olmadığını gösterdi. Bu gayreti hep birlikte devam ettirelim. Ayrıca 1 Temmuz 2020 itibariyle sosyal mesafe kuralı çerçevesinde normal komite toplantılarımıza Odamız toplantı salonlarımızda başlayacağız.

Ülkemizde normalleşme süreci başladı. Üretim hız kazandı, ticari yaşam canlanmaya başladı. Elbette üç ay öncesinde olduğu kadar hareket henüz söz konusu değil. Ancak, Temmuz ayı itibariyle bir toparlanma bekleniyor. Biz tedbiri elden bırakmadan tüm kurallara riayet ederek çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Salgın sürecinin tamamıyla bittiğini düşünmek ve buna göre hareket etmek şu anda olanaksız görünüyor. Ancak bu süreci çok iyi analiz edip atalete kapılmadan durum tespitini yaparak harekete geçmeliyiz. Biz de Oda olarak üyelerimizi bu sürecin getirdiği yeni dünya düzenine hazırlamak ve onları yeni küresel rekabete kanalize etmek için çalışmalarımıza başladık.

Bu konuda webinarlar düzenliyoruz. İnternet üzerinden eğitimlerin yanı sıra e- ticaret konusunda da bilgilendirme çalışmalarımız hızla devam ediyor.” dedi.

 Meslek Komitesi Başkanlarının katıldığı toplantıda, Koronavirüs süreci ve devamında sektörlerin yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulunuldu. Komitelerin çalışmaları, faaliyetlerinde gelinen süreçlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı.