Bu sabah saat 10.36'da Akyazı Yuvalık2ta 3.7 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, sarsıntı Sakarya'nın Adapazarı, Arifiye, Erenler, Karapürçek, Serdivan ve Hendek ilçelerinde de hissedildi. 

Pek çok vatandaşı tedirgin eden bu depremin ardından ise Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Jeofizik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Utkucu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Daha önce yaptığı açıklamada Akyazı ve Hendek bölgesinde meydana gelen artçı depremlerin 17 Ağustos 1999 depreminin artçıları olma olasılığının yüksek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Utkucu, bu uyarısını yineledi. 

"SIKINTI YOK"
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Jeofizik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Utkucu, '' Ben bu işle uğraşan bir öğretim üyesiyim. Ben bu depremlerde herhangi bir sıkıntı görmüyorum. Daha öncede söylemiştim 99 depremi çok büyük bir depremdi. Hala onun artçılarının da devam edeceğini belirtmiştim. Dikkatinizi çekerim Akyazı'daki fay hattı için konuşuyorum. Geyve ve Hendek'teki fay hattı için söylemiyorum bunları. 99 depreminin etkisi devam ediyor. Ama korkulacak bir şey yok. Burada resmin değişmesi için en az 6 civarında deprem olması gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.