Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yemekhanesinde Taşeron firma bünyesinde çalışan 10 işçiden işine son verilen Hüseyin yıldız her iki yılda bir yemekhane ihalesi yapıldığını, ihaleyi alan firma değişse dahi kendilerinin bu durumdan etkilenmeden yıllardır çalışıp eve ekmek götürdüklerini ifade etti. Yıldız, ''Bizim sendikalı olmamızı istemedikleri için bir bahane ile işten çıkarttılar.'' dedi. İşe iade için haklarını hukuki yolardan arayacaklarını ifade ettiler.

Halk54.com haber merkezine gelen Yakup Say, Rıdvan Kılıç,  Hikmet Kaymak, Alper Bıyıklı , Osman Tekin ellerinde afişle ''Taşerona hayır'' yazısı ile seslerini duyurmak istediler.

Osman Tekin, ''Ben 2 yıldır yemekhanede çalışıyordum ihaleyi alan firma yetkilileri biz buraya kesinlikle sendika sokmayacağız demişti. Karşılıklı anlaşarak yeni sözleşme imzaladık bunun ardından işten çıkarılan ilk kişi ben oldum, bana gerekçe olarak deneme süresi gösterildi ben avukatımla görüştüm. 2 yıldır çalışan kişi için deneme süresinin olmayacağı belirtti, ben mağdurum bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Burada gerekçe olarak sendikalı olmamızdan ötürü bizi işten çıkarttılar tüm yasal haklarım için yargıya başvurdum” diye konuştu.

Yemekhanede uzun süredir görev yapan ve sonrasında işten çıkartılarak mağdur olan Hüseyin Yıldız, “ Üniversitenin mutfağında farklı görevlerde çalışıyordum en son yemek ihalesini kazanan firma sendikalıyız diye işten çıkarttı.'' Asıl sebebin Sendikalı olmalarından dolayı işten çıkartıldıklarını iddia ederken öte yandan Yemekhanede firma değişse bile Üniversite yönetimi çalışmalarına devam ettiriyordu.''  

Şartnamede yazılı olarak mevcut olmasına rağmen 10 taşören işçi işten çıkartıldı. Yasal haklarını ve işe geri iadelerini isteyen işçiler, Yargı sürecini başlattıklarını ifade ettiler.