Özellikle pandemi sürecinde yoğunluğu neredeyse 2 katına çıkan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi bir süredir korona vakaları ve acil vakaların yanı sıra yer sorunuyla da mücadele veriyordu. 

Hastane acilinin bu duruma daha fazla dayanamayacağını göz önünde bulunduran SAÜEAH yönetimi acilin hemen yanında bulunan kantin-kafeteryayı boşaltarak acil servise eklemek için kolları sıvadı. 

Normal zamanlarda günlük 1200'e dayanan hasta sayısına ulaşan hastane acilinin pandemi döneminde ortalama her gün 2 bin hastaya cevap vermesi gerekiyor.

Hal böyle olunca da yer sıkıntısı çeken hastane acili için en iyi çözümün genişlemek olduğuna kara veren yönetim Sağlık Müdürlüğü'nden gelen onay sonrasında çalışma başlattı.

Kısa sürede acil servise eklenmesi planlanan kantine ait alan sonrasında özellikle Kırmızı alan olarak bilinen ağır acil vakalara bakılan bölümün nefes alacağı düşünülüyor. Şuan itibariyle 5 yatak kapasiteli kritik alanı bulunan acil servisin kritik alan yatak kapasitesinin de arttırılabilmesi konusunda çalışma yapılacak. 

KADIN DOĞUM'DA RANDEVUSU OLANLAR DİKKAT!
Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi ek binası Yeni Kadın Doğum Hastanesi'nde daha önce yapılan tüm poliklinikler de hastanenin Pandemiye çevirilmesi ile iptal edilmişti. Hastanede sadece gebe hastaların randevularına ve periyodik kontrollerine devam ediliyor. Kadınlara özel diğer hastalıklar ve periyodik kontrolleri olanların ise özel hastanelere yönlendirildiği açıklandı.