Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kardiyoloji servisi, her biri çok nitelikli 12 anjiyo yapabilen hocaya sahip olmasına rağmen ekonomik ömrünü doldurmuş 2 anjiyo cihazıyla Sakaryalı kalp hastalarına hizmet vermeye çalışıyor. Sakarya ile aynı nüfusa sahip bir çok ilde 10 civarında anjiyo cihazı bulunurken SEAH'ta bulunan iki anjiyo cihazından biri de dün arızalandı. Diğeri de arızalanırsa acil hastalara müdahale edilemeyecek.  SEAH'ta görevli hocalar bir çok kez CİMER'e yazarak SEAH'taki anjiyo eksiğini dile getirirken bir sonuç alamadılar.

TEPKİSİNİ SOSYAL MEDYADA DİLE GETİRDİ

Kısa bir süre öncesine kadar SEAH Tıp Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Ramazan Akdemir de yaşanan durumdan şikayetçi. Akdemir Twetter hesabından şu paylaşımları yaparak sorunu aktardı:

Dün yine anjiyografi günümüz idi. Sabahtan akşam 21:00 a kadar 30 girişim yapıldı. Bir milyonu geçen nüfusuyla Sakarya'da kalp hastaları için yapılması gereken çok şey var. Ama hem hastalar ve hem de ekip sıra bekliyor maalesef.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve İlimizde en fazla ölüm ve sakatlık sebebi olan hastalıklar kalp ve damar hastalıklarıdır. Mart ayından bu yana Kalp ve Damar Hastalıkları nedeniyle olan can kaybı Coronavirüs sebebiyle olan ölümlerin onlarca kat üzerindedir. T54