Sakarya'da Şubat ayında yeniden yükselişe geçen vaka sayıları, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki (SEAH) yoğunluk katsayısını artırdı. SEAH'ta yatan hasta sayısının kritik seviyeye yaklaşması, İl Sağlık Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. 

EK TEDBİRLER GÜNDEMDE
Alınan bilgiye göre, günlük koronavirüs vaka sayılarının artmaya devam etmesi halinde ek tedbirler yeniden gündeme gelecek. Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin durumu anlık takip ederek strateji belirleyecekleri öğrenildi.

Bilindiği üzere şuan eski doğumevi binası pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Diğer hastanelerde Kovid-19 servisleri olmakla birlikte rutin sağlık hizmetleri vermeye devam ediyor. 

B PLANI YENİDEN MASADA
Öte yandan vaka sayılarının daha da artması durumunda daha önce de gündeme gelen fakat uygulamaya konulmayan B planı devreye girecek. Yani Yenikent ve Toyota Hastanesi yeniden pandemi hastanesine döndürülecek. 

Sağlık Müdürlüğü'nün B planı, vaka artışı günlük 1000-1500'e yükseldiğinde Yenikent ve Toyota Hastanesi'ni pandemiye çevirmek, SEAH'ı normal olarak çalıştırmak anlamına geliyor. Bu iki hastane ve eski doğumevi binası da katılırsa, SEAH şimdiki gibi sağlık hizmetlerine devam eder.