Merkez Kampüs, Korucuk Kampüs ve son olarak Kadın Doğum ve Çocuk Acil Kampüsü'nün yanında eski Doğum Evi binasının da EK bina olarak katıldığı hastane adeta Sakarya'nın sağlık yükünü çekiyor. 

Hem bin yataklı şehir hastanesi hem de önce 250 yataklı olarak açıklanan daha sonra 100'e düşürülen Acil Yardım Hastanelerine söz verildiği halde başlanılmamış olması nedeniyle Sakarya'da hasta olan her kişinin bir şekilde bu hastane ile yolu kesişiyor. 

Zaten uzun yıllardır özellikle yoğun bakım yatağı sıkıntısı yaşanan hastanede Koronavirüs salgınıyla birlikte artan vaka sayıları biraz yükselse bile hastane S.O.S. vermeye başlıyor. 

3'ncü pikin yaşandığı öne sürülen bu günlerde vaka sayıları ve normal hastalara cevap vermeye çalışan SEAH'ta pandeminin 1 ve 2'nci pik zamanlarında olduğu gibi yine ambulans yoğunluğu yaşanıyor.

Ambulansların adeta birinin gidip birinin geldiği hastane bahçesinde ambulans şoförleri park edecek yer bulmakta da zorluk yaşıyor. 

Vaka sayılarının 700'lere kadar yükseldiği Sakarya'da eğer yatan hasta sayısı yükselirse hastanenin yeniden 1 ve 2'nci pikte olduğu gibi sadece Koronavirüs hastalarına bakması da gündemde.