Son günlerde arka arkaya yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle isyan etme noktasına gelen Sakaryalılar, “SEDAŞ amacın ne!” diye sordu. Arka arkaya yaşanan elektrik kesintileriyle iş yapamaz hale geldiğini belirten esnaflar ise, “İşyerin en sıkı olduğu anlarda elektriklerimiz kesiliyor. Mağdur oluyoruz. SEDAŞ’ın bizi böyle mağdur etme hakkı yok” dedi.

Hafta içi, dün ve bugün yaşanan elektrik kesintileriyle sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, “SEDAŞ sürekli ‘şuraya bakım için elektrik kesintisi yapıyoruz’ diyerek yol boyu bakım adı altında elektrikleri kesiyor. Bakım ve onarım için bunca kesinti yıl boyunca yapılıyorsa bu günlerdeki kesintiler neden yapılıyor! Yıl boyu yapılan bakım ve onarımları SEDAŞ ekipleri nasıl yapıyor ki bugünlerde bu çalışmalar işe yaramıyor” diye sordu.

Kısa adı SEDAŞ olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin elektrik kesintilerine çare bulmasını isteyen aboneler, “SEDAŞ sakın ama sakın ‘klimalar nedeniyle aşarı yüklenme oluyor’ demesin. Kışında aynı bahaneyi uyduruyor. Ama biz bir ay fatura ödemesek hiçbir bahane dinlemeden elektriklerimiz kesiliyor. Hem yaz-kış aboneler klimalara yükleniyorsa ona göre yatırım yapılsın” diye konuştu.

Halk54.com ihbar hattını (0543 740 54 54) arayan vatandaşlar son olarak, “Elektrik ücretini Koronavirüs döneminde bile alan SEDAŞ, abonelerin ‘virüs var, işler durgun’ söylemlerini dikkate mi aldı! Çatır çatır parasını aldı. Alsın, abone elektriğini kullanıyorsa çatır çatır da ücretini ödeyecek. Mantı bu ise şimdi sıra SEDAŞ’a geldi. Çatır çatır paraları almayı bilen SEDAŞ, çatır çatır yatırım yapacak ve şehri elektriksiz bırakmayacak. Aboneyi mağdur etmeyecek. Klima masalına sığınmayacak. Bizi böyle mağdur etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.