Kısa adı SEDAŞ olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., 19-20 Aralık günleri boyunca uygulanacak olan planlı elektrik kesintilerinin iptal edildiğini duyurdu.

Hafta sonu uygulanacak 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması boyunca vatandaşların mağduriyet yaşamaması için elektrik kesintilerinin ertelendiği belirtilen açıklamada, "Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında bölgemizde de geçerli olan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca mesken abonelerimizin mağduriyet yaşamamaları adına, mesken abonelerinin bulunduğu bölgelerde kesinti gerektiren bakım ve yatırım faaliyetlerimiz, bu hafta sonu ertelenmiş olup herhangi bir planlı elektrik kesintisi gerçekleştirilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

SEDAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’de 19-20 Aralık 2020 günleri boyunca planlı elektrik kesintilerinin kurumumuz tarafından iptaline ilişkin abonelerimizi bilgilendirmek isteriz.

20 bin kilometrekarelik bir alanı kapsayan bölgemizdeki nüfus artışına paralel olarak yükselen enerji talebinin karşılanması ve teknik sürdürülebilirliğin korunması amacıyla yatırım, bakım ve onarım faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Yeni abonelere ait bağlantıların tamamlanması; daha kaliteli hizmet sunmak adına yürüttüğümüz yatırım ve bakım çalışmalar, ilgili mevzuatlar uyarınca can ve mal güvenliğini sağlayabilmek adına enerjili hatta yapılamamaktadır. Bu durum dolayısıyla, söz konusu çalışmalarımız esnasında zorunlu olarak planlı kesintilere başvurulmaktadır.

SEDAŞ abonelerinin enerji ihtiyacının karşılanması adına zaruriyet arz eden faaliyetlerimiz süresince planlı kesinti yapılacak bölgeler, 48 saat öncesinde web sitemizde yayınlanmakta; kesintiden etkilenen aboneler ise sistemimizde kayıtlı telefon numaralarına gönderilen SMS aracılığıyla önceden bilgilendirilmektedir.

Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında bölgemizde de geçerli olan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca mesken abonelerimizin mağduriyet yaşamamaları adına, mesken abonelerinin bulunduğu bölgelerde kesinti gerektiren bakım ve yatırım faaliyetlerimiz, bu hafta sonu ertelenmiş olup herhangi bir planlı elektrik kesintisi gerçekleştirilmeyecektir.

SEDAŞ olarak Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’deki 1,9 milyon abonemizin kesintisiz ve kaliteli enerji hizmetinden faydalanabilmesi için çalışmalarımıza 7/24 devam etmekteyiz."