İşte o açıklama:

"4 Şubat 2024 tarihinde, “Kesintiler bıktırdı; SEDAŞ'ı protesto ettiler” başlığı ile yayınlanan haberinize ilişkin sizleri bilgilendirmek isteriz.

İlgili tarih ve bölgede yaşanan kesintiler bakım onarım faaliyetleri için yapılan planlı kesintilerdir. Müşterilerimize daha sağlıklı ve kesintisiz enerji temini için elektrik şebekemizin iyileştirilmesi ve yenilenmesi amacıyla planlı kesintiler yapılmaktadır. Bölgedeki abonelerimizin kayıtlı telefon numaralarına ise 48 saat öncesinden SMS olarak iletilmektedir.

Bu amaçla söz konusu Korucuk ve Camili bölgelerinde artan enerji ihtiyaçlarının karşılanması ve kesintilerin önlenmesi için bölgede planlanan ve yapımı tamamlanan Camili Sağlık Lisesi önü kabin yenileme projesinin planlı kesintiler kapsamında irtibat ve enerjilendirme çalışmaları yürütülmektedir. Yaklaşık 3 milyon TL bütçeli proje ile yeni yapılan Adalet Sarayının enerji ihtiyacının da karşılanması planlanmaktadır.

Bahse konu tesisin enerjilendirme işlemlerinin tamamlanması amacıyla yapım işinin başlangıcından itibaren 3 adet planlı kesinti yapılmış ve proje sonu olarak bir kesinti daha planlanmıştır. Toplamda 4 adet kesinti ile projenin bitirilmesi hedeflenmekte olup, bölgede kamu kuruluşlarının yoğun olması sebebiyle kesintiler hafta sonu şeklinde zaruri planlamaya alınmıştır. Bu nedenle bölgede bulunan müşterilerimizin de kesintilerden daha az etkilenmesine dikkat edilerek birer hafta sonu atlamalı olarak kesinti planlamaları yapılmıştır.

Kene tutunmasına dikkat: Sigara basıp, kolonya dökmeyin uyarısı Kene tutunmasına dikkat: Sigara basıp, kolonya dökmeyin uyarısı

Nihai durumda bölgedeki yatırım saha çalışmalarında sona gelinmiş olup, yüksek bütçeye sahip yatırım projesinin tamamlanması için bir planlı kesinti daha yapılacağını ve bu çalışmanın süratle tamamlanması için diğer bölgelerimizden destek ekipleri konuşlandırılacağını önemle bilmenizi isteriz.

SEDAŞ olarak dağıtım faaliyet bölgemizde enerji arzının güvenli, kesintisiz ve kaliteli olarak yapılabilmesi amacıyla şebeke ve kapasite artırımına yönelik sistem iyileştirme, tesislerin yenilenmesi ve yatırım çalışmalarını aralıksız ve düzenli şekilde sürdürmekteyiz. Enerji arzının güvenli, kesintisiz ve kaliteli olarak yapılabilmesi, bu sırada saha çalışmalarının ekiplerimizin ve müşterilerimizin can ve mal güvenliğine zarar vermeyecek şekilde gerçekleştirilmesi için yapılan kesintiler planlı bildirimli kesinti kapsamında yürütülmektedir. Planlı kesintilere ilişkin bazı durumlarda, teknik ve idari zorunluluklardan dolayı ilan edilen kesinti başlangıç ve bitiş zamanlarında değişiklik olabilmektedir.

Müşterilerimizin güvenliği ve enerji ihtiyacının karşılanması bizler için birincil önemdedir. SEDAŞ olarak Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki 2 milyonu aşkın müşterimizin memnuniyetinin önceliğimiz olduğunun bilinmesini bilgilerinize sunar, kamuoyunun bilgilendirmesi hususunda vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

SEDAŞ Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürlüğü"