Açıklamada SEDAŞ, 

"İç İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 31 il için 23-24-25-26 Nisan günleri süresince ilan edilen sokağa çıkma yasağı; ilgili genelgede belirtildiği üzere elektrik gibi kesintiye uğramaması gereken iletişim ve altyapı sistemlerinin sürdürülmesi ile arızaların giderilmesinde görevli çalışanları kapsamamaktadır. Bahsedilen günlerde gerçekleştirilen faaliyetler genelge kapsamında olup ayrıca bir Valilik izni alınması söz konusu olmamıştır.

SEDAŞ regüle bir şirket olma özelliğiyle; tüm uygulamalarını mevzuata uygun şekilde ve yürürlüğe konan düzenlemeler çerçevesinde gerçekleştirmektedir. Sorumlu olduğumuz elektrik dağıtım alanında; ana faaliyetlerden bir tanesi olan sayaç okuma faaliyetinin devamlılığı esastır. COVID-19 sürecinde; sayaç okuma faaliyetlerine dair düzenleme EPDK tarafından yapılmış ve karantinaya alınan, idari kararlarla sayaç okumalarının durdurulduğu yerleşim yerleri ve sayaç okuyan çalışanların sosyal mesafelerini koruyamayacağı durumlar haricinde rutin sayaç okuma işlemlerinin devam edeceği belirtilmiştir.  Ekiplerimiz; mevzuat hükümleri doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir. Şirketimizde bu dönemde yarı zamanlı çalışma yöntemi uygulanmamakta olup, şirket yöneticileri de görevlerinin başındadır.

SEDAŞ olarak çalışanlarımızın ve tüm toplumun sağlığıyla ilgili sahip olduğumuz hassasiyet gereği; gerekli tüm tedbirler harfiyen uygulanmakta; maske, eldiven, dezenfektan gibi malzemeler eksiksiz temin edilmektedir. Çalışanlarımıza, hekimlerimiz ve şirket yönetimi tarafından bu dönemde uyulması gereken sosyal mesafe ve hijyen kuralları hakkında düzenli olarak bilgilendirmeler yapılmakta ve çalışanlarımızın sağlık durumları düzenli takip edilmektedir. "sözlerine yer verdi.