Kadın girişimcilerin ve kadınların iş hayatındaki yeri, bu konuda ki gelişmelerin anlatıldığı programın koordinatörlüğünü “Sakarya Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yrd. Yasemin Turan yaptı. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Gülfen Tuna; finansal olarak birikimlerin ne yönde ve şekilde yapılması gerektiği üzerine konuştu. Daha sonra bireylerin her ay kazançlarının %10 ila %15’ini ayrı bir hesapta biriktirmek üzere kenara atmalarının ekonomik olarak yarar sağlayacağından bahsetti.

Sakarya İşkur İl Müdürü Tekin Kaya; Öncelikle, kadınlarımızın İŞKUR programlarından yararlanmada öncelik haklarının bulunduğunu belirtmemiz lazım. Bu ne anlama geliyor, kadınlarımız işsizlikle mücadelede dezavantajlı grup olarak tanımlanmıştır, yani kadın istihdamının artırılabilmesi için pozitif ayrımcılığa tutularak desteklenmesi gereken özel gruptur. Dolayısıyla, İŞKUR programlarından istifade etmede de öncelik hakkına sahiptirler. İŞKUR, kadınların istihdamda yer almasını ve istihdam edilebilirliğini artırmak için, İşbaşı Eğitim Programı, mesleki eğitim kursları ve Toplum Yararına Programlar düzenlemektedir. “dedi. Sakarya SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) İl Müdürü Erhan Çavuş; Evlerde günlük çalışan ve yardımcı hanımefendilere sağlanan imkanlarda bahsetti. Onlarında sigortadan faydalanması gerektiğini söyledi. Bu sigorta işleminin hangi yollarla yapılacağını detaylarıyla anlattı.

Sakarya KOSGEB ( Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) İl Müdürü Onur Kurtçu; Kadın girişimcilere verilen imkanları ve hibelerin ne boyutta olduğunu, miktarlarını ve bu rakamların 300 bin TL’ye ulaştığını ve yine bu anlamda kadın başvurularına desteklerin daha geniş bir yer tuttuğundan bahsetti. Programın sonuna gelindiğinde ise SATSO (Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası) Kadın Girişimciler Kurulu Öykü Sena Aydeniz; Kadın girişimcileri motive eden faaliyetlerden bahsetti ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, Ticaret ve Sanayi Odası’nın ve ilgili kurumların çok geniş perspektifte destekler sunduğunu söyledi. Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi adına güzel ve verimli bir program gerçekleşti.