Hendek Kaymakamlığı öncülüğünde; Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen programlar kapsamında 22 Ocak Cumartesi günü Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan anısına Hendek Yeni Spor Salonunda İller arası Karate Turnuvası düzenlenecek. Turnuvaya Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, İzmir, Uşak, Denizli, Konya, Eskişehir, Bilecik, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Bolu, Düzce, Manisa, Sivas, Kayseri, Diyarbakır, Samsun, Kütahya, Kastamonu, Van, Isparta gibi illerden toplamda 700 civarı sporcu katılacak. Hendek Yeni Spor salonunda düzenlenecek olan turnuva 22 Ocak Cumartesi günü 09.00-19.00 saatleri arasında yapılacak. Turnuva’nın açılış ve protokol töreni ise aynı gün saat 14:00’te yapılacak. Ayrıca gün boyunca turnuva nedeniyle Büyük Cami önünden salona otobüs seferleri yapılacak.

Karate turnuvasının ardından Şehidimiz 24 Ocak Pazartesi günü saat 11.30’da Hendek'te bulunan kabri başında dualarla anılacak. Ayrıca Diyarbakır’dan gelecek sporcular ve heyet Okkan’ın mezarına Diyarbakır’dan getirecekleri topraklardan serpip karanfil bırakacak. Anma töreninin ardından saat 12.30’da ise Tepecik A.Gaffar Okkan camiinde Ali Gaffar Okkan ve tüm Aziz Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulacak ve akabinde öğle namazı sonrası Cami aş evinde yemek ikramı olacak.

Başkan Babaoğlu karate turnuvası, kabri başındaki anma töreni ve mevlidi şerife tüm vatandaşları davet ederek anma mesajı yayınladı. Başkan Babaoğlu mesajında; “Hendekli Şehidimiz Ali Gaffar Okkan, başarılı ve adaletli meslek yaşamıyla örnek olan ülkemizin yetiştirdiği önemli bir değerdi. Şehidimiz Büyük bir Devlet adamıydı. Hizmetleriyle necip Türk Milletinin gönlünü fethetmiştir. Devletimizi en iyi şekilde temsil edip, aziz milletimize en güzel hizmetleri veren Gaffar Ağabey, alçakların, kalleşlerin ve eli kanlı terör örgütlerinin hain pususuyla aramızdan ayrıldı.  Asla ve asla Ali Gaffar Okkan’ımızı ve bu millet için canını feda eden Aziz Şehitlerimizi unutmayacağız. Hatıralarını ve emanetlerini canımızdan aziz bilip sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türk Milletinin kalbinde, yüreğinde yaşayan Şehitlerimiz için, bu millet için şanlı Bayrağımız ilelebet gururla dalgalanmaya devam edecek.

Bu vesileyle Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ı, kahraman silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum” diye konuştu.