Şırnak’ta 1995 yılında kardeşinin Şehit düşmesi üzerine 1997 yılında Şehit kontenjanından memur olarak işe alınan Raşit Şişman, Sakarya Üniversitesi’nde işe başladı. Bir süre üniversitede çalışan Şişman ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Bilecik Üniversitesi ve Hendek Belediyesi’nde görev yaptı. Hendek Belediyesi Yazıişleri Müdürlüğü’ne 2016 yılında getirilen Şişman,  31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerle birlikte Turgut Babaoğlu’nun başkan seçilmesiyle Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne atandı.

Şehit kardeşi burada görev yaparken bu kez yeni bir atama ile Hal Müdürü olarak atandı. Özel sektörden kiralanan Mezbahane yanındaki 2 metre karelik bir oda ilçede olmayan Hal Müdürü olarak görev yapan Reşit Şişman, 1 yıldır yaşadığı üzücü olaylar nedeniyle durumu Ankara’ya taşıdı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yaşadıklarını şikayet eden Şişman’a yapılanlar ise ilçede tepkiye neden oldu. 

Öte yandan 31 Mart 2019 seçimleri öncesi MHP’den BBP’ye geçen, seçimi  kazandıktan sonra BBP’den geçtiğimiz aylarda tekrar MHP’ye geçen ve bu geçişte MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yakasına rozet taktığı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun neden böyle karara imza attığı ise yine ilçede merak konusu oldu.